URUGVAJAC STIGAO NA BANOVO BRDO Čukarički doveo pojačanje iz MLS lige

11:39 | 09-02-2024

Fudbal 0

Radi se o Urugvajcu, rođenom 2. avgusta 1996. godine. Ponikao je u najpoznatijem urugvajskom timu Nasionalu, za koji je odigrao 108 utakmica, postigao je četiri gola. Dva puta je sa Nasionalom bio šampion Urugvaja, dva puta je osvajao i Super Kup ove zemlje.

Koruho Brikola Guzman
FK Čukarički

 

Fudbaleri Čukaričkog se pripremaju za nastavak takmičenja u Super ligi Srbije, a uprava kluba istovremeno nastavlja sa jačanjem kadra za prolećni deo sezone. Na Banovo brdo stigao je i štoper Koruho Brikola Guzman.

Radi se o Urugvajcu, rođenom 2. avgusta 1996. godine. Ponikao je u najpoznatijem urugvajskom timu Nasionalu, za koji je odigrao 108 utakmica, postigao je četiri gola. Dva puta je sa Nasionalom bio šampion Urugvaja, dva puta je osvajao i Super Kup ove zemlje.

Početkom 2022. godine Guzman je potpisao za MLS ligaša, ekipu Šarlota, za koju je odigrao 32 utakmice, postigao je i jedan gol, čak je bio i kapiten tima u nekoliko navrata.

- Veoma sam srećan što sam ovde. Stigao sam pre tri dana, imao sam malo vremena da vidim Beograd, zaista mi se sviđa. Dosta vremena sam provodio upravo u mom novom klubu, prvi utisak je da su svi ljubazni i da su svi želeli da pomognu, već od starta sam odlično prihvaćen. Jedva čekam da počnem sa treninzima, nadam se da ću što pre biti na terenu i da ću moći da pomognem ekipi – kazao je Guzman.

Urugvajski štoper je od bivših saigrača saznao osnovne stvari o Čukaričkom i srpskom fudbalu.

- S obzirom na to da dolazim iz Šarlota, čuo sam dosta toga o mom novom timu. Pričao sam i sa Vinisijusom Melom, Brazilcem koji je takođe stigao iz Šarlota pre desetak dana, ali i sa Nikolom Petkovićem, koji je upravo iz Čukaričkog prešao u Šarlot. Igrao je za Kraun Legasi, razvojni tim, sada je potpuno spreman za nastup u MLS ligi, želim mu mnogo sreće.

Na kraju, Guzman je istakao da veruje da će Čukarički biti odličan izbor i da će mu igranje u Evropi biti dodatni iskorak u karijeri.

- Prvi put sam u Evropi, ovo je veliki iskorak u mojoj karijeri. Želim da se dokažem ovde gde se igra sjajan fudbal, verujem da će Čukarički biti još jedan dobar stepenik u mojoj karijeri. Čuo sam i ranije za neke srpske klubove, na primer Crvenu zvezdu i Partizan. Svi su mi rekli da se fudbal u Srbiji doživljava baš kao i u Urugvaju, sa mnogo emocija, i to je ono što mi baš odgovara. Ljudi ovde žive za fudbal i sigurno da je na igračima pritisak, ali onaj pozitivan, i to zaista volim – kazao je Guzman.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading