ISKRENO Duljaj pred prolećnu premijeru otkrio šta ga muči

12:01 | 09-02-2024

Fudbal 0

Trener Partizana Igor Duljaj govorio je pred meč sa ekipom Javora u Ivanjici (subota 14.00)

Igor Duljaj
EPA

- Srećan sam što smo u prilici da se ponovo sportski borimo za bodove. Radujemo se nastavku prvenstva. Pripreme su protekle kako su protekle, loši uslovi, ali sve ostalo odlično. Sa te strane mogu da budem zadovoljan ponašanjem igrača. Prvi meč je uvek najteži, teško je reći da neki tim od starta može biti u željenoj formi. Igramo protiv ekipa koja je zadala dosta problema i ovde u Humskoj. Prvenstvo kako bude odmicalo će dati odgovor da li će ekipa da raste fizički i taktički. Verujem da ćemo biti bolji u odnosu na prvi deo sezone. Bolje se poznajemo. Biće nam teško, ali očekujemo pobedu - rekao je Duljaj.

Nastavio je u istom ritmu.

- Brine me situacija oko bonusa, odlaskom Ilića, trebalo je da to bude novajlija Miličić, ali je on van terena. To je jedini problem koji imam. Pitanje bonusa me muči. Imamo odlične igrače u napadu, imam sastav i ime bonusa, ali moramo da imamo u glavi sve kalkulacije. Ako izbacim bonusa moram da pravim dvostruku izmenu. To može da nas poremeti, ali potrudićemo se da rešimo taj problem. Posle treninga ću imati sastav. Da vidimo i kako je Severina, koji je imao problema.

DULJAJ GA JE PRECRTAO Sprema se još jedan odlazak iz Partizana

Svi bonusi iza sebe imaju odlične pripreme. Međutim, samo će za jednog morati da se odluči Duljaj.

- Baždar je odradio odlično pripreme. Razgovarali smo na njegovu inicijativu, rekao mi je da je podređen timu da mu je glava čistija i bistrija. Drago mi je zbog toga, rekao sam mu da mora da radi i da sluša. Ceo kolektiv je u servisu igrača, pa i njemu. Tu smo da pomognemo. Bonus igrači koji su tu, to zaslužuju. Ipak, imao sam drugačiju sliku što se tiče napada. Ideja je bila da se bonus Ilić zameni bonusom Miičićem kako bismo imali mnogo drugih kombinacija u napadu. To je sada problem, ali verujem da ćemo ga rešiti.

Velika očekivanja su od tandema Gajas Zahid - Bibars Natho.

Raduje me posebna konekcija igrača, Natha i Zahida. Verujem da će pomoći timu da budemo još bolji. Pripremni mečevi ne mogu da daju neku sliku, tu nema takmičarskog naboja. Za bodove je već drugačije, pristup je drugačiji.

Novajlija Jung Džun Goh će se postepeno uvoditi u ritam.

Teško da će u ovom trenutku biti starter. Videćemo ko će biti bonus. Pričali smo, nije još 100 odsto spreman. I on će kroz utakmice da ulazi u ritam. Niko sada nije 100 odsto spreman. Fudbalska barijera ne postoji. Ako trenirate i znate principe fudbala, lako se prilagodite. Goh je pametan, bez razgovora razume šta se od njega traži. Tu nema problema.

Osvrnuo se Duljaj i na odlazak Kvinsija Meniha koji je u četvrtak dogovorio transfer u Sivas.

- Kvinsi je otišao, ali on nije imao minutažu na koju je navikao. Srećan sam zbog njega što je pronašao novu sredinu. Isticao mu je ugovor, pa je ovo bila odlična prilika za klub i njega. Mora i o tim stvarima da se razmišlja. Na njegovoj poziciji imamo Goha, Trifunovića, desno Kalulua, Severinu... Kvinsi nije u godinama da može da čeka, treba da razmišlja o egzistenciji. Mogu samo da mu zahvalim na poštenom odnosu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading