DEBAKL ZVEZDINOG DŽELATA Svilar blistao na golu Rome

21:12 | 15-02-2024

Fudbal 0

Fudbaleri Fejenorda i Rome remizirali su 1:1 (1:0) u prvoj utakmici dvomeča baraža za osminu finala Lige Evrope, koja se odigrala u Roterdamu.

Roma
AP Photo/Peter Dejong

Prvo poluvreme bilo je sadržajno, sa dosta trčanja i prilika na obe strane, da bi u finišu tog dela igre videli i gol Fejenorda, a strelac vodećeg pogotka bio je Igor Paišao. 

Sa rezultatom 1:0 se otišlo na odmor, što je bilo prvi put u poslednjih 15 utakmica u Evropi da je Roma na poluvremenu bila u zaostatku. Da bi nastavak susreta doneo bolju igru italijanskog tima.

Rimljani su zatvorili prilaze golu i nakon nešto ofanzivnijeg pristupa, stigli do izjednačenja sredinom poluvremena, a junak gostujućeg tima bio je Romelo Lukaku svojim šestim pogotkom na međunarodnoj sceni ove sezone.

Nijedna ekipa nije želela da previše da rizikuje. Naročito gostujuća, koja se u samom finišu potpuno okrenula defanzivi. Fejenord je napadao, pokušavao iz prekida i dugačkim loptama. U nadoknadi je domaćin pogodio i stativu, ali nije uspeo da još jednom zatrese mrežu Mileta Svilara koji je bio odličan ove večeri.

Jang bojs, koji je u grunoj fazi Lige šampiona igrao sa Crvenom zvezdom, poražen je na svom terenu od Sportinga sa 3:1.

Sporting je poveo u 31. minutu posle autogola Amenda, da bi prednost nedugo nakon toga duplirao Giokeres. Filip Ugrinić je u finišu prvog dela smanjio na 1:2. Konačan rezultat postavio je Inasio na startu drugog dela.

Galatasaraj je na svom terenu savladao Spartu iz Praga sa 3:2, dok je utakmica između Šahtjora i Marseja završena bez pobednika - 2:2.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading