FUDBALERKA PREMINULA PRED MEČ KARIJERE Sanjala da reprezentaciju odvede na Olimpijske igre, pa saznala da je teško bolesna

13:29 | 25-02-2024

Fudbal 0

Užasne vesti stižu iz Zambije. Norin Betani (24), fudbalerka ove zemlje, preminula je samo nekoliko dana pred početak utakmice protiv Gane, u okviru kvalfikacija za Olimpijske igre

Lopta
Alo/Masanori Jošida

Kao uzrok smrti navedena je malarija koja joj je dijagnostifikovana u sredu ujutro.

Betani je trebalo 28. februara da zaigra za reprezentaciju Zambije u važnoj utakmici kvalifikacija za Olimpijske igre protiv Gane.

- Izuzetno smo tužni zbog Norinine smrti, posebno zbog toga što je ušla u privremeni tim za kvalifikacije za Olimpijske igre. Iz finalnog tima je ispala samo zbog bolesti. Možemo samo da zamislimo kako se njene saigračice osećaju u ovom času i nadamo se da će moći da joj odaju počast pobedom u Gani u meču u kojem se nadala da će biti deo - izjavio je Sidnej Mungala, menadžer za komunikacije.

Oglasila se i Barbra Banba, kapitenka nacionalnog tima.

- Neka njena duša počiva u miru. Biti kapiten je veoma teško i teško je ubediti sve da nastave. Pokušavamo da se saberemo. Znamo da se to dogodilo i samo se nadamo da to neće uticati na našu igru i imamo razlog zašto smo ovde, imamo zadatak pred nama - izjavila je ona.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading