HOROR SCENA NA FUDBALSKOM TERENU Saigrač srpskih fudbalera nokautirao protivnika, pa otišao i prijavio se u policiju (VIDEO)

12:24 | 27-02-2024

Fudbal 0

Jeziva scena na fudbalskom meču.

lopta
EPA-EFE/Isaac Fontana

Fudbaler AEL-a iz Limasola, Luili de Lukas, našao se u središtu pažnje nakon što je priznao krivicu za nasilan incident koji se dogodio posle utakmice sa Apolonom, gde su savladani rezultatom 3:1.

De Lukas, koji deli svlačionicu sa igračima poput Slavoljuba Srnića i Slobodana Medojevića, suočava se sa posledicama svog ponašanja nakon sukoba sa Apolonovim igračem Elielom Perezom.

Incident se dogodio 21. februara, a De Lukas je sada javno izrazio žaljenje zbog svojih postupaka. Nakon završetka meča, došlo je do verbalnog sukoba između De Lukasa i Pereza, a situacija je eskalirala kada je fudbaler AEL-a fizički napao protivničkog igrača, udarivši ga šakom u glavu i pokušavši ga šutnuti nogom.

De Lukas je, nedelju dana kasnije, odlučio progovoriti o incidentu, tvrdeći da je Perez bio izazivač i da ga je vređao na rasnoj osnovi.

OVO SIGURNO NIKADA NISTE VIDELI Najbolji slobodnjak svih vremena - zbog njega su promenili i pravila (VIDEO)

Ipak, svestan je da to ne opravdava njegovo nasilno ponašanje, izrazivši kajanje zbog gubitka samokontrole.

- Želim da se obratim svim Kipranima, navijačima AEL-a, fudbalskom savezu, državi. Izražavam najiskrenije žaljenje i izvinjavam se zbog incidenta posle Kup utakmice. Moje ponašanje je bilo neprihvatljivo i neprofesionalno i želim da se najpre izvinim svojim saigračima, ali i svima ostalima zbog svog nepromišljenog postupka. U celoj karijeri nikada nisam napravio ni približan incident. Gde god da sam igrao, na treneru i izvan njega, maksimalno sam bio profesionalan i nikada nisam imao problema s kolegama ili protivnicima, napisao je De Lukas na mreži "X", pa nastavio:

- Nikako ne opravdavam svoje poteze. Nažalost, pamet mi je bila pomućena neprihvatljivim i neprofesionalnim ponašanjem protivničkog igrača od trenutka kada je ušao u igru. Tokom meča sam čitavo vreme slušao uvrede na duboko rasnoj osmnovi i ličnom nivou. Ne želim ni da ponavljam te reči, jer se nadam da mogu preći preko toga.

- Moja reakcija je bila jako loš pokušaj da zaustavim to što mi se događa. Želim da ponovim da nikako ne opravdavam sebe za postupke. Deo sam tako dobrog sporta, kao što je fudbal, koji uvek ističe fer-plej i mislim da je važno da rasvetlim sve što se događalo uoči mojih postupaka. Već sam podneo prijavu policiji uz pomoć svog advokata i započeo proces prijavljivanja rasističkog ponašanja. Obavestio sam i kiparski savez, UEFA i FIFA. Još jednom se izvinjavam svima zbog svog ponašanja i ističem da ovakvim mojim postupcima nema mesta u sportu. U budućnosti sam okrenut samo pomaganju svojoj ekipi i svom klubu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading