ROĐEN U ZAGREBU, ZVALI GA HRVATI, ON IZABRAO SRBIJU Ko je Đuro Đulio Đekić, nova uzdanica "orlova: Igrao u Dinamu, htela ga Zvezda? (FOTO)

09:57 | 22-03-2024

Fudbal 0

Momak zanimljivog imena privlači veliku pažnju.

Đuro Đulio Đekić
Marko Metlaš/Alo

Omladinska reprezentacija Srbije poražena je na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo od selekcije Danske sa 1:3, ali je veliku pažnju na sebe skrenuo momak u dresu "orlića" - Đuro Đulio Đekić.

Momak zanimljivog imena rođen je u Zagrebu gde je odrastao, ali su koreni i pre svega njegov otac prelomili te je mladi fudbaler izabrao da nosi dres Srbije.

Đekić je igrao u mlađim kategorijama Dinama iz Zagreba, ali nije dočekao priliku u prvom timu, već je bio deo filijale "modrih", Lokomotive. Pre određenog vremena pojavila se priča da ga želi Crvena zvezda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HNK Gorica (@hnk_gorica)

- Dinamovo dete napušta Hrvatsku, igraće za Srbiju i Crvenu zvezdu - jedan je od naslova kojim su u komšiluku ispratili potencijalni transfer Đekića u redove crveno-belih.

Goran Đekić, otac fudbalera, rekao je da se u njihovoj kući data reč poštuje.

- Pružili smo ruku selektoru Srbije Mirku Bunjevčeviću, ne bi bilo u redu da pogazimo dogovor. Đuro je odlučio da igra za reprezentaciju Srbije - rekao je Goran Đekić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Đuka Đekić (@dukadekic)

Mladi fudbaler je objasnio zašto je izabrao Srbiju i da mu nije bilo teško da preseče.

- Pa i nije bila teška odluka jer me niko iz HNS-a nije zvao da igram za njih. Rekao sam da želim i brzo stigao na okupljanje. Mislio sam da ću imati nekih problema kada će se objaviti vest da igram za Srbiju, ali ništa. Niti u Beogradu, niti u Zagrebu. Svako bira svoj put. Bilo je to predivno iskustvo nadmetati se s najboljima što Evropa nudi. Hvala selektoru Radovanu Krivokapiću na prilici, nadam se da sam ispunio očekivanja - zrelo je ispričao Đuro.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading