HRVATSKA NE PRESTAJE DA PRIČA O SRBINU Otac mu je bio poznat fudbaler, izvršio je samoubistvo, a on želi samo jedno - dres zagrebačkog Dinama

10:51 | 19-04-2024

Fudbal 0

Kao bomba odjeknula je vest u maju 2000. godine da je Miljan Mrdaković izvršio samoubistvo u Beogradu, proslavljeni fudbaler koji je nosio dres i nacionalnog tima

Uroš Mrdaković
FK Čukarički

Mrdaković je rođen 1982. godine u Nišu. Posle prvih koraka u Radničkom, proveo je tri godine u mlađim kategorijama Partizana, odakle je prešao u Anderleht. Tokom karijere je nosio dres desetak klubova, a tri puta se vraćao u OFK Beograd, gde je i završio karijeru 2017. godine. 

Bio je član Genta, Salcburga, Metalista iz Harkova, Gimaraisa, Makabija iz Tel Aviva, Šandonga, Apolona, Etnikosa, AEK-a, Enosisa, Levadijakosa, Vojvodine i Rada. Mrdaković je za mlađe reprezentativne kategorije odigrao devet utakmica, a upisao je tri nastupa za olimpijsku selekciju Jugoslavije na Olimpijskim igrama 2008. godine.

A sada četiri godine kasnije, novi Mrdaković teroriše protivničke golmane, reč je o njegovom sinu Urošu, koji nastupa u Slaven Belupu, gde je najbolji je strelac hrvatske juniorske lige sa 15 golova, a svoj tim je odveo i u finale Kupa izbacivši Hajduk iz Splita.

Inače pre dolaska u Koprivnicu, Mrdaković junior je imao ponude Anderlehta i Olimpijakosa, ali se opredelio za hrvatski tim.

- Da, bilo je poziva dok sam bio kadet. Ali kad je stigao poziv od Slavena, odmah sam prihvatio izazov. Puno mi je pomogao Komnen Andrić, rekao mi je sve najbolje o hrvatskoj ligi, klubovima, uslovima... Takođe mi je rekao da neću imati nikakvih problema i stvarno je tako. Uživam u Hrvatskoj, nikakvih problema nisam imao, svi pomažu, pitaju treba li mi šta - kaže Uroš za 24 sata. 

POBEGULJA Ćerka Luisa Enrikea iz Toresovog prešla u Le Normanov krevet

Mrdaković je i kapiten Slavena, a na konstataciju da se o njemu priča i u najvećih hrvatskim klubovima, kaže.

- Bila bi mi čast da zaigram za Dinamo. U HNL-u sam debitovao upravo protiv Dinama na Maksimiru, sjajan klub. Teren im je fenomenalan, pa atmosfera. Imaju najbolju ekipu u Hrvatskoj. Ko će biti prvak? Mislim da derbi na Rujevici (Rijeka) neće odlučivati, da će se odlučiti na manjim utakmicama.

O poređenju sa pokojnim ocem Miljanom, Uroš dodaje.

- Kažu da sam isti otac. I on je bio napadač, davao je dosta golova, kažu da imam taj njegov osećaj za gol, tu napadačku glad za golovima. To mi je stvarno najlepši kompliment. Da, tad su za Argentinu igrali Mesi, Aguero, Di Marija, Rikelme... Obali Slonovače je dao gol, to je isto bila tad sjajna ekipa, u napadu su bili Salomon Kalu i Žervinjo. Pogledam nekad te utakmice - kaže Uroš Mrdaković za 24sata.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading