UMESTO USPAVANKE - TURBO Ćirković i Jovanović koristili promaju u odbrani crno-belih, VAR poništio izjednačenje Partizanu!

21:32 | 28-04-2024

Fudbal 0

Partizanov bolan poraz u Humskoj.

FK Partizan
Alo/ Marko Metlaš

Kakva utakmica na stadionu u Humskoj! Zaista smo svašta nešto videli, ali će meč što pre pokušati da zaborave igrači Partizana koji su ponovo "dozvolili" TSC-u da slavi na njihovom bunjištu - 1:2!

Kako je utakmica u Humskoj počela pretila je da vidimo jedno veliko - ništa. Baš to su nam priredili igrači oba tima u prvih 25 minuta utakmice.

Za igrače Partizana je donekle i razumljivo zašto su bili energetski potrošeni (dva vezana derbija u periodu od četiri dana), dok je zaista neuobičajeno videti ovakav TSC.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Tim Žarka Lazetića koji igra uvek na gol više je bio bled, nemaštovit... Baš kao i tim Igora Duljaja. Dosta su ostali dužni publici momci u crno-belim i plavim dresovima.

Međutim, dosta toga se promenilo u 29. minutu. Ponovo je bilo vidno da Nikola Antić jednostavno nije bek kalibra Partizana.

Suviše lako ga je pretrčao i nadmudrio Miloš Pantović koji je u petercu pronašao Ćirkovića, a ovaj imao lak posao da matira Jovanovića.

Dosta obećavajućih šansi je propustio Bibars Natho za Partizan. Recimo kada je kontru upropasio pasom u noge protivnika umesto do Saldanje.

Međutim, dodir magije Izraelca je bio dovoljan da Partizan izjednači. Fantastično je Natho u 35. minutu izveo slobodan udarac, prebacio živi zid TSC-a i matirao nemoćnog golmana Ilića.

Od tog trenutka se igra malo ubrzala. Posebno je Pantović mogao da se proslavi. Generalno su on i Ćirković pravili ogromne probleme bekovima Partizana večeras.

Centrirao je Ćirković u 37. minutu, međutim Pantović je za mikrosekund zakasnio i sa metar propustio da loptu sprovede u mrežu Jovanovića.

Bilo je to sve od dve ekipe u prvom delu igre. Osetilo su Duljaj i Lazetić da nemaju šta da menjaju na poluvremenu i čini se da su - pogrešili.

Primera radi je Duljaj izveo neubedljivog Goha (malo šta je Korejac pokazao u Humskoj generalno) i ubacio Kalulua tek u 67. minutu.

Bio je Korejac u centru pažnje i u 53. minutu kada je njegovo igranje glavom rukom u kaznenom prostoru zaustavio Petrović. Sudija Minaković je procenio da je to bio prirodan položaj ruke.

Mogao je TSC i u 62. minutu da povede. Ponovo su Pantović i Ćirković izigrali odbranu Partizana kao na malom fudbalu, međutim bivši igrač Voždovca je pogodio samo prečku.

Šta tek reći za priliku Pantovića koji je išao jedan na jedan na Jovanovića, samo da bi Filipović u poslednjem trenutku uklizao i sprečio jako opasnu priliku.

Nastavili su se napadi TSC-a koji su urodili plodom. Sjajan potez je napravio Lazetić kada je uveo na teren Sašu Jovanovića.

Upravo je on posle dobre akcije Ćirkovića i Pantovića, a na asistenciju Đakovca nadvisio odbranu Partizana i glavom matirao prezimenjaka na golu crno-belih.

Kolika promaja duva u odbrani Partizana, a to je i više nego očito tokom cele sezone, najbolje se videlo samo dva minuta kasnije.

Pukla je defanziva crno-belih, Đakovac je imao jako opasan šut koji je izblokirao Stojković u poslednjoj sekundi.

Izjednačio je Partizan preko Denila Kastilja, ali je VAR poništio izjednačujući gol crno-belih pošto je Ekvadorac bio u minimalnom ofsajdu u tom 84. minutu.

Sada, Crvena zvezda ima 11 bodova više od Partizana na pet utakmica do kraja. Ugroženo je crno-belima i drugo mesto pošto je TSC prišao na samo četiri boda razlike.

Partizan - TSC 1:2 (1:1)

Natho 35 - Ćirković 29, Jovanović 76

Sudija: Nenad Minaković

Drugo poluvreme:

Kraj utakmice!

90. minut - Igraće se još sedam minuta u nadoknadi vremena.

84. minut - Goool za Partizan! Posle centaršuta Zahida, Kastiljo je sjajno reagovao glavom i smestio loptu u mrežu Ilića, ali je VAR poništio pogodak zbog ofsajda Ekvadorca.

83. minut - Nova, velika, šansa za TSC. Pantović je ponovo bio sam na drugoj stativi i opet se obrukao pošto i izgledne pozicije nije matirao Jovanovića.

78. minut - Odbranio se Partizan nekako. Đakovac je imao jako opasnu šansu, međutim Stojković je intervenisao u poslednjoj sekundi.

FK Partizan Alo/ Marko Metlaš
 

76. minut - Gooool za TSC! Evo nove prednosti za tim sa severa zemlje. Džoker Jovanović je bio strelac posle odlične akcije Ćirkovića, Pantovića i Đakovca.

71. minut - I Lazetić je rešio da menja. Izveo je Petra Stanića, a uveo na teren iskusnog Sašu Jovanovića.

67. minut - Evo i prve izmene na utakmici. Izveo je Duljaj zaista bledog Goha, a na teren poslao Alda Kalulua.

62. minut - Odlična akcija TSC-a. Ćirković i Pantović ponovo. Prvi je asistirao, drugi šutirao i pogodio prečku gola Partizana!

59. minut - Evo žutog kartona za Milana Radina zbog jako oštrog prekršaja na Zahidu na centru igrališta.

55. minut - Kakva intervencija Filipovića! Sjajno je sustigao Pantovića koji je pretio da izbije jedan na jedan sa Jovanovićem. Međutim, defanzivac crno-belih je uklizao u poslednji čas i sprečio potencijalno jako opasnu šansu TSC-a.

53. minut - Sporna situacija u Humskoj. Tražili su domaći penal nakon igranja glavom Goha pošto je lopta u ruku pogodila Petrovića. Ipak, Minaković nije smatrao da je to jedanasterac smatrajući da je ruka bila u prirodnom položaju.

FK Partizan Alo/ Marko Metlaš
 

 

49. minut - Kao i u prvom poluvremenu, TSC prvi preti na startu drugog dela igre. Ništa konkretno. Obigravali su gosti oko kaznenog prostora Partizana. Milan Radin je oprobao udarac, međutim se okliznuo i lopta je otišla daleko na tribine stadiona u Humskoj.

46. minut - Počeo je drugi deo igre. Nema promena u sastavima nijedne ekipe.

Kraj prvog poluvremena - Prilična uspavanka je bila na početku utakmice, da bi se golom Ćirkovića otvorila utakmica. Nadamo se da ćemo dobar tempo igre da gledamo i u drugom poluvremenu.

45. minut - Igraće se još jedan minut u nadoknadi prvog dela igre. 

41. minut - Konačno se malo otvorila utakmica. Nekako kao da su obe ekipe dobile dodatnu energiju golovima. Daleko su otresitije i čini se da bismo mogli da gledamo bolji fudbal u nastavku.

37. minut - Kakva šansa za TSC! Prosto je neverovatno šta je promašio Pantović. Ćirković ga je pronašao na drugoj stativi, sam je bio bivši igrač Voždovca koji nije uspeo da ugura loptu u mrežu sa samo metar!

FK Partizan Alo/ Marko Metlaš
 

35. minut - GOOOL za Partizan! Nathov čist dodir magije. Fantastično je Izraelac šutirao iz slobodnog udarca, prebacio je živi zid i ostavio skamenjenog Ilića samo da gleda loptu.

29. minut - Evo prve ozbiljnije akcije i gola. Poveo je TSC. Probio je Pantović Antića na desnoj strani, centrirao je do Ćirkovića koji je ostao sam na petercu. Ništa ovde nije mogao Jovanović...

28. minut - Oprezna igra u Humskoj na obe strane. Prava uspavanka, a povremeno se čuju i zvižduci navijača, nezadovoljni igrom voljenog tima.  

22. minut - Nekako je utisak da su se igrači obe ekipe teško probudili danas. Još uvek bez većeg uzbuđenja na stadionu Partizana.

17. minut - Prosto neverovatno... Od gotovo svake polu-prilike je Partizan uspeo da izvuče gotovo ništa. Sevnula je kontra. Međutim, em je Natho bio spor, em je bas ka Saldanji pogodio protivničkog defanzivca.

15. minut - Nova, solidna pozicija da Partizan ugrozi TSC. Sa nekih malo više od 20 metara je dosuđen slobodan udarac iz kojeg je šutirao Bibars Natho - samo u živi zid rivala.

Bibars Natho Alo/ Marko Metlaš
 

12. minut - Malo je bolja ekipa TSC-a za sada. Međutim, nismo videli gotovo - ništa u ovom uvodu utakmice.

9. minut - Još jedna lopta u kaznenom prostoru Partizana. Opet će Ćirković centrirao, međutim previsoko za Pantovića koji je, interesantno, letos imao ponudu i crno-belih.

6. minut - Obećavajuća pozicija za centaršut. Uputio ga je Bibars Natho iz slobodnog udarca, ali prilično slabo. Odbrana TSC-a je lako otklonila opasnost.

4. minut - Prva prilika na utakmici. Gosti su izveli vrlo brzu akciju. Ćirković je pobegao odbrani, sačuvao loptu i vratio za Stanića koji nije uspeo da pogodi mrežu Jovanovića.

1. minut - Počela je utakmica pred prilično praznim tribinama stadiona u Humskoj.

19.25 - I trener TSC-a Žarko Lazetić podvlači da je utakmica od velikog značaja.

- Gostujemo ekipi koja je ove sezone bila odlična u našoj ligi. Igraju aktraktivno, mnogo golova daju i primaju, opasni su sa loptom, imaju inidividulano jako kvalitetne pojedince, koji u svakom trenutku mogu da potezom reše utakmicu, ako im date prostor. Sigurno nećemo potceniti Partizan.

19.10 - Na klupi za TSC su: Antonić, Jorgić, Jovanović, Milosavljević, Mirčevski, Popović, Rakonjac, Simić, Šoš, Vlalukin, Vulić.

 

 

19.00 - Igor Duljaj će šansu sa klupe moći da ukaže: Baždaru, Kanuteu, Kaluluu, Jankoviću, Kruniću, Nikoliću, Saničaninu, Stjepanoviću, Šćekiću, Trifunoviću, Živkoviću i De Medini.

18.55 - Za TSC će meč početi: Ilić - Cvetković, Stojić, Đorđević, Petrović - Pejić, Radin - Ćirković, Đakovac, Stanić - Pantović.

18.45 - Poznate su i startne postave. Za Partizan počinju: Jovanović - Stojković, Filipović, Kovačević, Antić - Kastiljo, Ovusu - Zahid, Natho, Goh - Saldanja. 

18.30 - Utakmicu sa klubom iz Bačke Topole je najavio trener domaćina Igor Duljaj.

- Ovo je za nas najvažnija utakmica, zato što imamo protivnika koji se bori za drugu poziciju koja mnogo znači, kako za nas, tako i za njih, tako i za srpski fudbal. To je pozicija da se jedna ekipa bori za Ligu šampiona. Odličan trener, ekipa koja zna šta hoće, koja voli da igra fudbal, oni su nam naneli težak poraz na našem stadionu, gde smo bili tri gola iz prekida, tako da... Biće izuzetno teško, naravno, malo smo poljuljani, ali to ne sme da bude nikakvo opravdanje, treba da se podigne na ovaj ili onaj način, jer je veliki ulog.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading