NEMAČKA POSLA Bajern pre dve godine prodao najboljeg strelca i još zarađuje na njemu!

06:30 | 23-05-2024

Fudbal 0

Španski gigant mora da isplati milionski bonus zbog golova 35-godišnjeg Poljaka

Robert Levandovski
AP/Joan Monfort

Bajern je u leto 2022. prodao Roberta Levandovskog za 45 miliona evra, a i dalje zarađuje od Poljaka. I dalje stižu pare od Barselone!

Robert Levandovski AP/Matthias Schrader
 

Kapiten reprezentacije Poljske je ostavio dubok trag na „Alijanc areni“, tokom osam godina je odigrao 375 utakmica, postigao čak 344 gola, upisao 73 asistencije, oborio mnoge rekorde. Imao je 33 kad je odlučio da napusti nemačkog giganta, a Barselona je pristala da plati visoko obeštećenje za igrača u tim godinama. I što je važno za Bavarce, Katalonci im još plaćaju.

Robert Levandovski EPA/Cristobal Herreraulashkevich
 

Naime, prilikom transfera je dogovoreno da Barsa isplati bonus od 1,25 miliona evra za svaku sezonu u kojoj Levandovski postigne najmanje 25 golova. I u obe sezone je dostigao tu granicu - prošle je zatresao mrežu 33 puta, a ove taman toliko treba (25). Na sreću Bajerna...

Robert Levandovski AP/Alastair Grant
 

Uskoro 150. meč za Poljsku

Levandovskog čeka Evropsko prvenstvo, verovatno poslednje u njegovoj karijeri u kojoj je, dosad, upisao 148 nastupa za reprezentaciju i postigao 82 gola. Poljska će na šampionatu u Nemačkoj biti u D grupi s Holandijom, Francuskom i Austrijom.

Iskusni napadač (35) ima ugovor s Barselonom do juna 2026. i poručio je da ostaje sigurno za narednu sezonu, a to Bavarcima može da donese dodatnih 1,25 miliona evra. Ako ostane do kraja ugovora i opet ispuni bonus, eto Bajernu 50 miliona evra na transferu Levandovskom. Odličan posao, zar ne?

Komentari(0)

Loading