I IGRA I DRUŽENJE Na utakmici kluba osnovanog pod geslom Sportom protiv dijabetesa: Janko kao Ronaldo

06:30 | 30-05-2024

Fudbal 0

Todorović je dao tri gola u pobedi 8:0 malih Vašarištanaca protiv Feniksa iz Rače

Detalj s meča mališana Vašarišta

 

Podstaknut zdravstvenim problemom dece, Borko Marinković je 2011. pod geslom „Sportom protiv dijabetesa“ osnovao FK Vašarište.

Borko Marinković Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Danas, klub nekadašnjeg fudbalera Radničkog iz Kragujevca, Partizana, beogradskog Radničkog, Mladog radnika, Proletera, Slavije iz Sofije, Araua i Vikingura s Islanda ima 160 članova u tri takmičarske i četiri predtakmičarske ekipe, ali ne samo obolelih od dijabetesa, kojima se sport preporučuje, već je sve više i ostalih dečaka, pa i devojčica, koji su privučeni dobrim stručnim radom i uslovima za trening na igralištu FK Jadran, osnovanog 1925. Ne izostaju ni odlični rezultati u ligama mlađih kategorija.

Petlići FK Vašarište Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Ekipa Alo! je prisustvovala utakmici Lige petlića Fudbalskog saveza grada Kragujevca, u kojoj su se sastali mali Vašarištanci i Feniks iz Rače.

Petlići FK Feniks Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Pod svetlošću reflektora, koji naravno nisu baš najbolji, domaći tim je pobedio sa 8:0. Istina, previsok rezultat može da stvori sliku da su mališani iz Rače slab tim. Fizički su slabiji, a odlični omaleni golman Mihailo Borojević nije mogao da odbrani lopte koje ne može da dohvati. Sve ostalo nije moglo da prođe.

Janko Todorović Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Najefikasniji, sa tri gola, bio je snažni Janko Todorović, koji s ponosom ističe da mu je deda Nenad Pavlović igrao za Zvezdu, a idoli su mu Ronaldo i Pele.

Reprezentativci Zapadne Srbije

Janko Ćetković, Ognjen Matović, Matija Sremčević, Jakša Tomić i Mijat Popović igrali su za reprezentaciju FS Regiona zapadne Srbije, 2011. godište. Veruje se da je pred njima dobra karijera.

Janko Ćetković, mada igra desnog beka godinu dana je mlađi od saigrača koji imaju pravo da igraju u ovom uzrastu, postigao je posle šuta izuzetno atraktivan gol za igrače tog uzrasta, s prilične udaljenosti.

Janko Ćetković Alo!/Aleksandar Đorđević
 

- Počeo sam da treniram kad sam imao pet godina. Treneri su mi bili Borko Marinković, Miloš Simić, Darko Milojević i Igor Aćimović. Pošto igram u odbrani, idol mi je Serhio Ramos. U klubu vlada veliko drugarstvo, a mnogo nam znači što smo igrali protiv Zvezde, Čukaričkog, PAOK-a... - ističe mali Ćetković, čiji su deda Obren i otac Budimir, takođe, igrali fudbal.

Minja Špajak Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Devojčica među najboljima

U igri je bila ravnopravna, a od nekih drugova i bolja - devojčica Minja Čpajak. Počela je da trenira pod uticajem starijeg brata Ognjena i uspela kao jedina iz ovog dela Šumadije da stigne do reprezentacije FS Regiona zapadne Srbije.

Osim Todorovića i Ćetkovića golove su postigli Danić, Popović Kapunović i Maksimović. Po završetku prvog poluvremena, trener Aćimović je zamenio nosioce igre Vašarišta, koji su bili presrećni što će izaći u novinama, a golman Matija Sremčević je čak naglasio da iza crvenih slova Alo! stoji znak uzvika.

Petlići FK Vašarište Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Levo krilo Strahinja Živković je na skeneru Zvezde, pa je već igrao za crveno-bele, a kako su dobacili drugovi, Zvezda je zvala i njegovog brata Ignjata, koji ima devet godina, a s radoznalošću se pridružio starijima.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading