VELIKI TALENAT STIGAO MEĐU CRVENO-BELE Sin čuvenog srpskog fudbalera pojačao Zvezdu

14:40 | 25-06-2024

Fudbal 0

Doskorašnji fudbaler Vojvodine Lazar Jovanović potpisao je ugovor sa Crvenom zvezdom, saopštio je danas beogradski klub.

Lazar Jovanović
FK Crvena zvezda

 

Jovanović je sa Crvenom zvezdom potpisao trogodišnji ugovor, što je maksimalna dužina trajanja za maloletnog fudbalera. On je zadužio dres sa brojem 91, a igra na poziciji krilnog napadača.

- Presrećan sam i pun emocija. Došao sam u najveći klub na Balkanu i svestan sam da su velika očekivanja od mene, ali verujem da ću uspeti da ih opravdam, te da ću postići velike uspehe sa Zvezdom. Ne plašim se očekivanja u tom smislu, već me ona dodatno motivišu. Došao sam da radim, treniram i da se nametnem šefu stručnog štaba - rekao je Jovanović, prenosi zvanični sajt Crvene zvezde.

Lazar Jovanović je sin nekadašnjeg fudbalskog reprezentativca Srbije Milana Jovanovića.

- Odradio sam već jutarnji trening sa ekipom, i saigrači su me sjajno prihvatili. Veliki broj njih znam iz mlađih kategorija, igrali smo jedni protiv drugih, takođe i iz reprezentacije. Što se mene lično tiče, najviše volim da igram na poziciji prednjeg veznog, polušpica, špica. Nisam mnogo igrao za prvi tim Vojvodine, ali pokazao sam u mlađim kategorijama koje su mi glavne karakteristike - dodao je novi fudbaler Crvene zvezde.

Lazar Jovanović FK Crvena zvezda
 

On je naveo da želi da se što pre izbori za mesto u startnoj postavi Crvene zvezde.

- Smatram da imam osećaj za gol, dribling u trku i iz mesta, šut sa distance, realizaciju, i uglavnom su mi forte napadačke karakteristike. Želim da sa Zvezdom osvojim 'duplu krunu' i da budemo konkurentni u Evropi, a što se mene lično tiče, da se što pre nametnem i izborim za startnu postavu - rekao je Jovanović.

Jovanović je rođen 30. novembra 2006. godine u Novom Sadu i prošao je mlađe selekcije Vojvodine. On je za prvi tim kluba iz Novog Sada debitovao sa 16 godina. Nastupio je na ukupno 17 utakmica za prvi tim Vojvodine i postigao je jedan gol. Jovanović je standardni član mlađih selekcija reprezentacije Srbije.

- Politika kluba je da dovodimo najtalentovanije mlade igrače iz Srbije i Lazar spada u tu grupu. Igrao je u Vojvodini i pravi je biser srpskog fudbala, te mi je izuzetno drago što je u Crvenoj zvezdi. Mislim da igrači takvog profila nedostaju srpskom fudbalu i verujem da će navijači prepoznati njegov talenat i podržati ga na putu da postane veliki igrač Crvene zvezde - rekao je sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.

- Brz je, dribler, ima igru 'jedan na jedan', i to su atributi koji su ga preporučili Zvezdi. Zaista smo ga dugo pratili i verujem da će u narednom periodu na utakmicama koje naš tim igra pokazati kvalitet i ostaviti dubok trag u klubu. Radimo već dugo na tome da dovodimo najtalentovanije igrače iz Srbije u Zvezdu i stalo nam je do toga da u budućnosti budu okosnica kluba - istakao je Mrkela.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading