"ZNAM KOLIKO JE ZVEZDA VELIKA" Novi Korejac stigao na "Marakanu", zamenio broj sa Hvangom i poručio: Srećan sam što sam ovde

15:10 | 01-07-2024

Fudbal 0

Upućen sam zaista u sve i jedva čekam da zaigram pred Zvezdinim navijačima. Znam koliko su strastveni i uživaću u tome da nastupam na punoj Marakani, izjavio je danas novi fudbaler Crvene zvezde Jung Vu Seol na zvaničnoj promociji u Medija centru stadiona "Rajko Mitić" u Beogradu.

Jung Vu Seol
Fk Crvena Zvezda

 

Seol igra na poziciji levog beka, a sa Crvenom zvezdom potpisao je ugovor na tri plus jednu godinu.

- Srećan sam što sam ovde, u velikom klubu. Uzbuđen sam, daću sve od sebe da se što bolje spremim i odgovorim zahtevima. Smatram da sam ozbiljan, posvećen i strastven fudbaler. Mislim da mogu energijom da doprinesem timu i da je to ono što me najviše karakteriše - rekao je Seol na konferenciji za medije.

On je potom objasnio zašto je zadužio dres sa brojem 66.

- Moj otac je rođen te godine. Još od prve profesionalne utakmice, nosio sam 66. Pitao sam Hvanga da promeni broj i dogovorili smo se. Znam da je igrao dobro noseći 66 i daću sve od sebe da opravdam to. Hvang mi je dobar prijatelj iz reprezentacije. Mnogo smo razgovarali o Zvezdi i uputio me je u kulturu kluba. Mnogo toga već sad znam o Zvezdi - dodao je novi fudbaler Crvene zvezde.

Jung Vu Seol Fk Crvena Zvezda
 

Seol je rekao da je pratio mečeve crveno-belih.

- Znao sam i pre nego što sam razgovarao sa Hvangom koliko je Zvezda velika. Gledao sam utakmice u Ligi šampiona, a zapravo i u Južnoj Koreji se dosta priča o srpskom večitom derbiju - dodao je reprezentativac Južne Koreje.

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela naveo je da Seol ima veliko iskustvo igranja za Ulsan i reprezentaciju Južne Koreje.

- Dugo smo tražili rešenje za poziciju levog beka i sada smo je našli. Želeli smo ga i zimus, ali tada nismo uspeli da se dogovorimo sa klubom. Sada jesmo i na naše veliko zadovoljstvo, Seol je novi igrač Crvene zvezde. Uskoro će se Seol priključiti treninzima, dok je Puma lakše povredio rame, ali očekujem da će da nastupi u prvoj ili drugoj utakmici u Rusiji - rekao je Mrkela.

- Tačno je da Seol ne zna engleski jezik, ali je u fazi učenja. Imali smo takvih slučajeva i ranije, i ne bude teško fudbalerima da se prilagode, jer im dovedemo prevodioca. Što se tiče aktivnosti u prelaznom roku, tražimo igrača na poziciji krila i alternativu na špicu. Sve ostalo će da zavisi od odlazaka. Što se Hvanga tiče, nismo pričali o odlasku, putuje sa nama na pripreme u Rusiju - istakao je Mrkela.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading