ŽIVOT PIŠE ROMANE Tužna životna priča bivšeg asa Juventusa Morena Toričelija

06:00 | 23-08-2024

Fudbal 0

Prokleta leukemija

Toričeli

Legendarni defanzivac Juventusa Moreno Toričeli ima tešku životnu priču. Sve je krenulo naopako 2010. kada je ostao bez supruge Barbare koja je preminula od leukemije. 

Toričelijevi sportski i životni planovi pali su u vodu.  Svi ga se sećaju kao beskompromisnog borca koji je uspevao da zaustavi najbolje svetske napadače. Takav je, silom prilika, postao i van terena. 

 - Odlučio sam da prestanem da igram fudbal jer mi je bolest oduzela ženu i ostao sam kod kuće da brinem o deci i pratim njihovo odrastanje - rekao je dugokosi Toričeli pa nastavio životnu priču: 

 - Leukemija ju je odnela od mene. Barbara je imala 40 godina. Živeli smo u maloj vili na brdu iznad Firence. Bili smo mladi kada smo se upoznali, tek što sa ozbiljnije počeo da treniram fudbal. Družili smo se, imali iste prijateljem, izlazili na ista mesta.  

 

Toričeli Profimedia
 

 

- Borila se svom snagom do zadnjeg dana. Otkako nas je Barbara napustila, moj život se totalno promenio. Više nije bio isti. 

Posle Barbarine smrti Moreno je morao da se brine o dve ćerke i sinu. Danas su sva deca punoletna, a međuvremenu je postao i deda. Pre smrti supruge bio je trener, ali nakon tragedije fudbal je prestao da ga interesuje. Poslednjih godina Toričeli je povremeno igrao za Juventus na utakmicama veterana. 

Od fabrike nameštaja do zvezda 

Svojevremeno je rekao da u modernom fudbalu nikada ne bi uspeo, ali imao je sreću da igra u neko drugo vreme pa su se isplatili trud i talenat.  

- Radio sam u fabrici nameštaja, bio sam kao i ostali dečaci. Shvatio sam da ne želim da idem u školu i počeo sam radnički život. Uveče sam igrao fudbal, strast je bila prevelika i zato nisam mogao da odustanem – prisetio se Moreno. 

- Nisam mislio da me Juventus želi, ali posle četiri prijateljske utakmice protiv njih uverio sam rukovodstvo i trenera Đovanija Trapatonija da vredim. To je bilo poput sna. U današnjem fudbalu moja priča ne bi bila moguća, ali u stvarnosti je to i pre 30 godina bilo svojevrsno čudo, kako su ga svi s pravom definisali – istakao je za kraj Toričeli koji je igrao za Fjorentinu, Juventus i španski Espanjol.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading