OVAJ PARTIZAN NIJE ZA EVROPU Gent srušio crno-bele u Humskoj

22:08 | 22-08-2024

Fudbal 0

Novi neuspeh Partizana...

Partizan - Gent

Fudbaleri Partizana izgubili su od belgijskog Genta sa 1:0 u prvom meču plej-ofa Lige konferencije. Strelc jedinog gola na utakmici bio je Izraelac Omri Gandelman u 16. minutu.

Partizan ni na trećoj uzastopnoj evropskoj utakmici na domaćem terenu nije uspeo da postigne gol. Deluje da su crno-beli večeras odigrali možda i najbolju utakmicu ove sezone, ali ni to nije bilo dovoljno da se dođe makar do gola.

Crno-beli su već na samom startu mogli da povedu. U četvrtom minutu je golman gostujućeg tima Ruf napravio kardinalnu grešku i poklonio loptu Zahidu, koji je proigrao Saldanju, ali se Ruf iskupio za svoju grešku i odbranio je udarac Brazilca. Samo dva minuta kasnije je Saldanja imao još jednu šansu, ali je ponovo bio neprecizan.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Nakon toga se Gent konsolidovao i počeo da napada. U 11. minutu su gosti imali prvu priliku, a Gandelman nije uspeo da zahvati loptu u kaznenom prostoru. Ipak, pet minuta kasnije belgijski tim stiže do gola. Kums je odlično centrirao, Gandelman je odlično odreagovao glavom i postigao je pogodak za 0:1.

Kasnije je usledilo još nekoliko opasnih napada gostiju, ali se rezultat nije menjao. U međuvremenu je Goh morao prinudno da napusti igru zbog povrede, a zamenio ga je novajlija Stefan Kovač.

Na početku drugog dela nije bilo većih uzbuđenja, da bi potom u 58. minutu Saldanja ponovo imao veliku priliku i ponovo je bio veoma neprecizan. Nedugo zatim se i Brazilac požalio na povredu i morao je da izađe iz igre, a umesto njega je ušao Đorđe Jovanović. Ubrzo je Stanojević uveo Natha i Lazarevića, a njih dvojica su odmah po ulasku u igru mogli da donesu izjednačenje crno-belima. Izraelac je sjajno proigrao Lazarevića, koji je užasno šutirao i loptu poslao visoko preko gola.

Do kraja utakmice je Partizan imao još jednu fenomenalnu priliku. U 90. minutu je lopta stigla do Jovanovića, a njegov udarac sa desetak metara je Ruf odlično odbranio. 

Crno-beli su propustili veliki broj prilika na ovoj utakmici i tako su nastavili seriju očajnih rezultata u Evropi. Revanš utakmica je na programu 29. avgusta, a Partizan će morati da odigra mnogo bolje i pametnije u završnici kako bi imao čemu da se nada.

 

 

PARTIZAN - GENT 0:1

Stadion: FK Partizan

Igra se bez prisustva publike

Sudija: Elhin Masijev (Azerbejdžan)

90. minut - Neverovatno... Još jedna kolosalna šansa za Partizan. Jovanović je sa nekoliko metara šutirao u padu, ali je Ruf nekako odbranio taj udarac. Ni Stanojević ne može da veruje kako crno-beli nisu uspeli da postignu gol.

88. minut - Pokušaj Dina koji je završio pored gola.

86. minut - Sve manje vremena za Partizan da dođe do gola i izbori povoljniji rezultat pred revanš.

85. minut - Neoprezno je startovao Lazarević i potpuno zasluženo je dobio žuti karton.

76. minut - Kakva šansa za crno-bele. Dvojac koji je ušao u igru je momentalno mogao da donese izjednačenje. Natho je odlično uposlio Lazarevića koji je katastrofalno šutirao i poslao loptu preko gola.

75. minut - Još dve izmene pravi Aleksandar Stanojević. Teren napuštaju Zahid i Severina, a u igru ulaze Natho i Lazarević. Ovo je Izraelcu jubilarna 150. utakmica u evropskim takmičenjima.

72. minut - Pokušao je sada i Zahid, ali je jako loše zahvatio loptu i ona je otišla daleko iznad gola.

64. minut - Sada i Saldanja mora da napusti igru zbog povrede. Umesto njega je ušao Đorđe Jovanović. Takođe, Grimaldo je na terenu umesto Zubaira.

58. minut - Sada je Partizan imao odličnu priliku. Arijaga je odlično upolsio Severinu, ovaj proigrao Saldanju, koji je ponovo jako loše šutirao iz izgledne pozicije.

55. minut - Bez većih uzbuđenja na startu drugog dela.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

45. minut - Kraj prvog dela. Gent vodi u Beogradu posle prvih 45 minuta.

44. minut - Ponovo velika neozbiljnost u odbrani Partizana, probio je Braun po levoj strani, ušao u kazneni prostor, ali od svega na kraju samo korner za goste. 

39. minut - Novi pokušaj Saldanje, ali je Brazilac ponovo bio neprecizan

36. minut - Evo i žutog kartona, zaradio ga je levi bek crno-belih Jurčević. Posle njega su gosti izveli slobodan udarac, ali nije bilo opasnosti u šesnaestercu.

28. minut - Koliko je sada bilo opasno. Golman Aleksandar Jovanović se okliznuo i malo je nedostajalo da to iskoristi Surde. Srećom, Jovanović je spretno uklizao i izbio loptu. Neće biti jedanaesterca.

22. minut - Novi veliki problem za Partizan. Goh je zbog povrede morao da napusti igru, a umesto njega je na terenu novajlija Stefan Kovač

19. minut - Umalo da bude 0:2. Ponovo je Gandalmen zapretio, ali je Jovanović odlično intervenisao. Izraelac pravi ogromne probleme odbrani crno-belih

18. minut - Pokušao je Partizan odmah da odgovori. Posle prekida je Zubairu odigrao glavom, a Mujakić je uputio udarac koji je Ruf lako ukrotio.

16. minut - Gol! Gosti vode u Humskoj. Kums je centrirao, Gandelmen se dobro kretao u šesnaestercu i glavom poslao loptu u mrežu. Odbrana Partizana je veoma loše reagovala u ovoj situaciji.

11. minut - Evo i prvog opasnog napada Genta, na sreću crno-belih Gandelmen nije stigao do lopte.

6. minut - Ponovo preti Saldanja, sada je šutirao van kaznenog prostora, ali pored gola.

4. minut - Prva velika šansa za Partizan! Golman Genta je napravio ogromnu grešku i praktično dodao loptu Zahidu. Ovaj je odmah proigrao Saldanju koji je šutirao, ali se Ruf iskupio i odbranio.

1. minut - Utakmica je počela!

19.05 - Srpski i belgijski klub su se već sastajali u Evropi. Bilo je to u sezoni 2021/22 u grupnoj fazi Lige konferencije. Tada je Gent slavio u Humskoj sa 1:0, dok je u Belgiji bilo 1:1.

19.02 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmici između Partizana i Genta u plej-ofu za plasman u Ligu konferencije. Uz sport.alo pratite uživo dešavanja iz Beograda.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading