SUPERTALENAT Momak od četiri miliona evra za Alo! o Partizanu, Radničkom, Piksiju...

06:00 | 29-08-2024

Fudbal 0

Nadam se da ću dobiti neki minut protiv Španije da osetim kakav je fudbal na tom nivou

Milan Aleksić

Nije iznenađenje. Među reprezentativcima Srbije za start A divizije Lige nacija, 5. septembra u Beogradu protiv Španije i tri dana kasnije na gostovanju Danskoj, naći će se i Milan Aleksić.

Milan Aleksić Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Da li će (dosadašnji) fudbaler Radničkog 1923 igrati protiv evropskog prvaka i u Kopenhagenu ili neće, i nije baš toliko važno, jer se pred 19-godišnjim vezistom tek otvara velika scena, ali je važno da su njegove igre i doprinos odličnim rezultatima ekipe iz grada na Lepenici primećeni.

Rekordan transfer u Sanderlend

Radnički je dogovorio transfer Aleksića u Sanderlend, koji će oboriti klupski rekord (Filip Kostić prodat Groningenu za 1,25 miliona). Lider Čempionšipa će platiti Kragujevčanima 3,7 miliona evra računajući bonuse, a tu su i procenti od naredne prodaje!
Aleksić bi na stadionu Svetlost trebalo da potpiše ugovor na četiri godine.

Na početku prošle sezone vratio se u rodni Kragujevac kao slobodan igrač, jer nije uspeo da ubedi odgovorne u Partizanu da računaju na njega.

- To je bila sjajna odluka, kako moja tako i Radničkog. Trener Dudić je prepoznao moj talent, pružio mi šansu i probudio motivaciju. Izborio sam se i za slobodu u napadu. Najveći kvalitet mi je završni pas, ali treba da poboljšam i defanzivu, na čemu trener insistira i stalno me podstiče - ističe za Alo! novopečeni reprezentativac.

Dragan Stojković Piksi Tanjug/Nemanja Jovanović
 

Naglašava da je u prošloj sezoni cela ekipa bila odlična, kao i da je pored njega iskočilo još nekoliko igrača, među kojima je i Gluščević interesantan za selektora Dragana Stojkovića, ali i za mnoge poznatije klubove.

- Verujem da će reprezentativno okupljanje biti korak napred u mojoj karijeri, kao i da ću dobiti neki minut da osetim kakav je fudbal na tom nivou.

Od prvaka dobar i bod

Radnički u sedmom kolu Superlige u nedelju dočekuje, ali u Gornjem Milanovcu, prvaka države Zvezdu.
- Crveno-beli su favoriti, ali Radnički želi sva tri boda, a ako ne može ceo plen, dobar bi bio i bod.

Aleksić je, inače, izdanak kragujevačke fudbalske škole, iako je u mnogim tekstovima naglašavan njegov start iz Čukaričkog.

- Počeo sam da treniram sa šest godina u Šumadiji 1923, jednom od najstarijih klubova u Srbiji. Tu sam bio do 14. godine, onda sam u mlađim kategorijama po dve godine bio u Čukaričkom i Partizanu, odakle sam se vratio u Kragujevac – kaže i dodaje da je odigrao i nekoliko utakmica za mlađe reprezentativne selekcije.

Milan Aleksić Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Radnički u ovu sezonu nije ušao najbolje.

- Ekipa je kvalitetna, odlična hemija u svlačionici i na terenu. Na tome je velikim delom zasnovan prošlosezonski uspeh. Navijači su se vratili na stadion, ali sad je situacija malo drugačija jer Radnički ne igra kod kuće.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading