INTERVJU - SRBIN JE NAJVEĆI SVETSKI HIT Kako je rođeni Užičanin postao golman Jermenije, postigao gol sa 93 metra i ispisao istoriju? (VIDEO)

07:55 | 02-09-2024

Fudbal 0

Bivši čuvar mreže Slobode iz Užica Ognjen Čančarević koji je ove godine postao pravi svetski hit govorio je za sport.alo o ostvarenju sna, golu karijere, Crvenoj zvezdi, interesovanju velikana za njega...

Ognjen Čančarević

 

Fudbal piše najlepše priče, a jedna takva stiže nam iz Jermenije. Mali klub Noa iz Jerevana ispisao je istoriju, postao drugi klub iz svoje zemlje u evropskim takmičenjima, prvi ove sezone koji je prošao sve četiri runde kvalifikacija i sada će igrati protiv Čelsija, TSC-a, Rapidom iz Beča...

Da stvar bude zanimljivija glavni adut Noe je srpski golman Ognjen Čančarević (34) koji je bio jedan od najzaslužnijih za ovaj uspeh. Pored njega dres jermenskog osvajača Kupa nosi i nekadašnji igrač Partizana Aleksandar Miljković.

Bivši čuvar mreže Slobode iz Užica koji je ove godine postao pravi svetski hit govorio je za sport.alo o ostvarenju sna, golu karijere, Crvenoj zvezdi, interesovanju velikana za njega...

- Zaista veliki uspeh za klub, istorijski... Utisci su fenomenalni, naročito nakon što smo videli žreb i rivale. Jako smo srećni svi u klubu, ali ostaje da "bode oči" to što smo odigrali jako slabo revanš protiv Ružomberoka, realizaciono slabo jer smo imali mnogo bolje šanse. Trebalo je da pobedimo taj meč, ali dobro... na kraju krajeva najbitnije da smo mi u grupi Lige konferencija. Biće to veliki podstrek za sve nas.

Srpski čuvar mreže postao je pravi svetski hit nakon što je protiv AEK-a iz Atine postigao gol i to ne bilo kakav. Čančarević je sa 93 metara uspeo da šokira Grke, a objasnio nam je i kako je reagovao kada je video da lopta ulazi u mrežu.

- Ceo život sam maštao o tome da postignem gol. Naravno, bio sam iznenađen kada sam video da lopta ulazi. Znam da imam dobar udarac, ali da nije bilo vetra i onog odskoka lopte svakako da bi misija bila nemoguća. Izmerili su 93 metra razdaljine prilikom šuta. Sasvim sigurno da je ovo nešto što će mi obeležiti karijeru, ne samo zbog gola već protiv koga sam ga postigao, jedne ekipe kakav je grčki AEK. Mislim da nam je to preokrenulo čitavu priču u kvalifikacijama.

Žreb za Ligu konferencije dodelio je Noi rivale poput Čelsija i TSC-a. Jermenski tim koji će prvi put ove godine igrati evropsko takmičenje čeka put u London i Bačku Topolu. To je upravo ono što je Ognjen želeo.

Olimpijakos se zainteresovao

Nakon odličnih partija u kvalifikacijama za Ligu konferencije pojavila se vest da se grčki Olimpijakos interesuje za Srbina. Međutim, Čančareviću se nigde ne žuri.

- Jeste se nešto pisalo, ali sve te stvari ostavljam klubu. Imam ugovor ovde još godinu dana, srećan sam, lepo mi je. Ukoliko bi nešto "iskočilo" da i klub i ja budemo zadovoljni ponudom, sigurno da bih razmotrio. Ponavljam opet, najbitnije je da sam ja srećan gde sam trenutno. Ako bude, bude, ako ne, mi svakako nastavljamo da pišemo nove stranice istorije.

- Prezadovoljan sam rivalima, iskreno. Pre samog žreba sam poželeo Čelsi ili Betis, da to bude jedan baš jak protivnik. Spoj zaista jakih i interesantnih rivala. Mi kao ekipa imamo još dosta toga da pokažemo i očekujem da ostvarimo dobre rezultate ove jeseni.

Čančarević je pre nešto više od godinu dana debitovao za reprezentaciju Jermenije i od tada je standardan na golu ove selekcije. Mnoge zanima kako se rođeni Užičanin odlučio na ovaj potez...

- Sve je to došlo nakon mog dužeg igranja u Jermeniji... šest godina sam ovde, osećam se zaista kao kod kuće. Primljen sam zaista sjajno od prvog trenutka. Poziv reprezentacije stigao je kao kruna napornog rada, bilo mi je drago što su izabrali baš mene da ih predstavljam. Uvek sam i uvek ću davati svoj maksimum jer nikada ne želim da razočaram ljude koji su mi dali šansu i koji su od početka verovali u mene.

Ognjen Čančarević Profimedia
 

"Navijaću za Zvezdu u Ligi šampiona, jedva čekam povratak u Srbiju"

Prati iskusni golman dešavanja u srpskom fudbalu, video je i plasman Crvene zvezde u Ligu šampiona, a kako i sam kaže navijaće za crveno-bele da ostvare što bolji rezultat u Evropi.

- Naravno da pratim, svaku utakmicu. Drago mi je da se Crvena zvezda plasirala u Ligu šampiona gde joj je i mesto i gde zaslužuje da bude. Novi format takmičenja će biti jako interesantan i voleo bih da se crveno-beli predstave u što boljem svetlu. Imaju dobar tim, pogodili su sa pojačanjima, sviđa mi se kako to izgleda, kako Vladan Milojević radi sa momcima. Navijaću za njih i želim im sve najbolje - kaže nam Čančarević i osvrće se na povratak u Srbiju na megdan TSC-u:

- Što se TSC-a tiče, malo su slabiji ušli u sezonu, ali je sve to normalno. Oni su jedna jako kvalitetna ekipa, koja želi da se nadmeće i takmiči. Biće baš interesantna utakmica protiv njih. Jedva čekam taj meč i moj povratak kući.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading