Uživo DUBAI - CRVENA ZVEZDA Očekuje nas drama u "Koka Kola Areni"

18:30 | 22-09-2024

Košarka 0

Košarkaši Crvene zvezde gostuju ekipi Dubaija u prvom kolu ABA lige

KK Dubai

Aktuelni šampion će odigrati prvu takmičarsku utakmicu u novoj sezoni i to protiv novog člana regionalnog takmičenja. Ovo je istorijska utakmica s obzirom na to da će crveno-beli odigrati prvu utakmicu ABA lige u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

DUBAI - CRVENA ZVEZDA 66:63

Dvorana: "Koka Kola Arena", Dubai

Treća četvrtna

30. minut - Novi poeni za Kalinića, ovoga puta sa linije za slobodna bacanja i Zvezda je stigla do izjednačenja. Na drugoj strani sjajni Klemen Prepelič pogađa trojku. a Bolomboj ne uspeva da pogodi iz reketa i domaći tim ima tri poena prednosti pred poslednju četvrtinu.

29. minut - Odlično dodavanje Jaga i lako zakucavanje za Bolomboja. Zatim Kalinić pogađa još jednu trojku i Zvezda prilazi na minus dva

28. minut - Tehnička greška za Teodosića. Plejmejker Crvene zvezde je smatrao da su igrači domaćeg tima igrali nogom, ali mu je sudija dodelio tehničku. Prepelič je iskoristio slobodno bacanje.

27. minut - Teodosić nije pogodio trojku, a sa druge strane Mejson postiže nove poene. Zatim se Teodosić iskupljuje sjajnom asistencijom za Davidovca koji je precizan za tri.

26. minut - Dubai nije uspeo da realizuje svoj napad, što kažnjava Nikola Kalinić novom trojkom.

25. minut - Prepelič je iznudio faul za tri slobodna bacanja. Realizovao je sva tri i Dubai je uspeo da odbije nalet crveno-belih.

24. minut - 8:0 serija Kenana, koji sada postaje novi dvocifreni igrač u gostujućoj ekipi. 

23. minut - Evo Ajzee Kenana. bivši igrač Olimpijakosa sada pogađa dve uzastopne trojke i vraća Zvezdu u život. Golemac je besan na igrače i odmah je pozvao tajm-aut.

22. minut - Novi poeni pod faulom za Dubai. Sada je pogodio Aleksa Uskoković, ali je promašio dodatno bacanje. Prvi poen za Zvezdu u nastavku postiže Rokas Gedraitis sa penala.

21. minut - Guberioglu je najpre pogodio i povećao prednost svog tima, a potom je u sledećem napadu napravio grešku u koracima. 

Druga četvrtina

20. minut - Prepelič je šutirao za tri i nije pogodio. Međutim, Dangubić je pokupio ofanzivni skok i pogodio. Na drugoj strani, crveno-beli nisu uspeli da iskoriste svoj napad. Zatim domaći tim ponovo postiže trojku u poslednjoj sekundi četvrtine. Ovoga puta je to učinio Mejson i Dubai ide na odmor sa prednošću od 10 poena.

KK Dubai Dubai/aba league
 

19. minut - Trojka Nedovića preko ruke Bertansa. Na drugoj strani iz teške pozicije pogađa sjajni Avudu Abas. 

18. minut - Prvi poeni za Nemanju Nedovića. Zvezdin bek je uhvatio odbranu Dubaija na spavanju i pogodio za dva. Na drugoj strani Vilijams postiže poene pod faulom. Promašio je dodatno slobodno bacanje, ali je posle velike gužve došao do ofanzivnog skoka i snažno zakucao. Janis Sferopulos je zatražio tajm-aut.

17. minut - Fenomenalni Mejson stiže do dvocifrenog učinka posle faula Luke Mitrovića. Sjajni plej je iskoristio i dodatno slobodno bacanje. Zatim je i Nedović napravio faul, pa će Abas imati dva slobodna bacanja.

16. minut - Napokon Dubai prekida seriju aktuelnog šampiona. Mejson je pogodio za dva i ponovo vratio vođstvo svom timu. Zatim nezaustavljivi Mitrović postiže 12. poen na utakmici. Zvezdin krilni centar je najefikasniji igrač na utakmici.

15. minut - Potpuno je stao šut Dubaija, a Zvezda je na krilima Teodosića i Mitrovića prišla na samo minus jedan. Potom Mitrović postiže još poena i Zvezda prelazi u vođstvo. Serija crveno-belih je sada 18:0 i Golemac ponovo mora da reaguje tajm-autom.

14. minut - Teodosić je potpuno probudio crveno-bele. Fenomenalni plejmejker je sada uputio lob pas za Luku Mitrovića, koji je ponovo pogodio uz prekršaj. Nije uspeo da realizuje dodatno slobodno bacanje, ali Zvezda je prišla na -7. 

13. minut - Konačno poeni za Zvezdu. Najpre je posle sjajne akcije Luka Mitrović pogodio pod faulom, a potom je i Miloš Teodosić pogodio trojku. Jurica Golemac je odmah zatražio tajm-aut. Serija crveno-belih se nastavlja posle trojke Gedraitisa.

12. minut - Mejson pleše po terenu. Novi poeni za sjajnog Amerikanca. Sa druge strane, Zvezda se muči u napadu i ne uspeva da dođe do poena

11. minut - Ponovo Bertans! Druga trojka iz isto toliko pokušaja za sjajnog Letonca. Dubai ima plus 15. Zvezda ima velike probleme u ovim trenucima.

Prva četvrtina

10. minut - Prvi šut Bertansa i odmah trojka. Na drugoj strani je pokušao Nedović, ali nije uspeo da pogodi. U igru je ušao i Miloš Teodosić. Zvezdin iskusni plej je proigrao Bolomboja koji nije uspeo da pogodi, a potom je Avudu Abas postigao nestvarnu trojku sa pola terena na isteku prve deonice.

9. minut - Zvezda je već neko vreme bez poena. Serija promašaja crveno-belih. Sada će Rokas Gedraitis imati dva slobodna bacanja posle faula Bertansa.

8. minut - U igri je Davis Bertans, najveće pojačanje Dubaija. Na drugoj strani u igri su Jago i Nedović.

7. minut - Poeni Abasa i Mejsona i Dubai ima plus 7. Sledi tajm-aut.

6. minut - Oba tima su uhvatila napadački ritam i sada gledamo izuzetno kvalitetnu košarku na obe strane. 

5. minut - Rasplamsala se borba u Dubaiju. Mekintajer je postigao lake poene, dok je na drugoj strani Avudu Abas pogodio psole sjajne finte. Potom i Vilijams postiže lake poene iz reketa. 

4. minut - Miler Mekintajer precizan sa linije penala, dok je na drugoj strani Prepelič bio polovičan. Potom Nikola Kalinić postiže trojku.

3. minut - Sjajna rampa Uroša Plavšića kojom je centar Zvezde sprečio poene Prepeliča. Ipak, nedugo zatim raspoloženi Slovenac postiže trojku sa velike udaljenosti i donosi prvo vođstvo domaćem timu.

2. minut - Prvi poen za Dubai je postigao Aleksa Uskoković koji je bio polovičan sa linije za slobodna bacanja.Na drugoj strani odličan prodor Ajzee Kenana i laki poeni za novog igrača crveno-belih. Potom je Klemen Prepelič pogodio uz faul i doneo svom timu izjednačenje.

1. minut - Prve poene u novoj sezoni za Zvezdu postiže Dejan Davidovac. 

16.14 - Zvezda je aktuelni šampion ABA lige i ove sezone će pokušati da dođe do rekordne osme titule. Sa druge strane, Dubai takođe ima velike ambicije, što potvrđuje dolazak velikog broja kvalitetnih igrača i ostaje da se vidi kakav će rezultat ostvariti tim koji predvodi Jurica Golemac.

16.12 - Crveno-beli igraju istorijski meč protiv novajlije. Naime, Zvezda će odigrati prvu utakmicu regionalnog takmičenja u Emiratima.

16.10 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmici prvog kola ABA lige između Dubaija i Crvene zvezde. Uz sport.Alo uživo možete pratiti dešavanja iz Dubaija.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading