KAKVA UTAKMICA U "KOKA KOLA ARENI" Dubai srušio Zvezdu posle epske drame!

19:01 | 22-09-2024

Košarka 0

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Dubaija u prvom kolu ABA lige

KK Dubai

Novi član regionalnog takmičenja je slavio rezultatom 86:84 (28:16, 22:25, 16:22, 20:21) i tako je naneo poraz aktuelnom šampionu već na startu sezone.

U "Koka Kola Areni" je viđena spektakularna utakmica. Zvezda je prvi put odigrala utakmicu ABA lige u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i time je ispisana istorija regionalnog takmičenja.

Novi abaligaš je pokazao da će biti izuzetno neugodan rival svima, odigravši sjajan meč protiv crveno-belih.

Utakmica je počela u nešto sporijem ritmu. Aktuelni šampion je bolje otvorio meč, ali se potom domaći tim odvojio nakon trojke Prepeliča, ali je Kalinić uzvratio istom merom.

Zahvaljujući raspoloženom Abasu, Dubai je napravio seriju 6:0, a nedugo zatim i 7:0, koju je Italijan krunisao neverovatnom trojkom u poslednjoj sekundi prve četvrtine i Dubai je imao 12 poena prednosti.

Domaći tim je nastavio u sitom ritmu i u drugoj deonici, a u jednom momentu je bilo i +18. Ipak, ulaskom Miloša Teodosića se Zvezda konsolidovala i na krilima iskusnog plejmejkera i Luke Mitrovića je napravila seriju 18:0 i došla je do vođstva.

Nakon tajm-auta Jurice Golemca, Dubai je uspeo da se oporavi i da odbije veliki nalet gostiju. Aktivirao se Vilijams i zahvaljujući snažnom centru je domaćin ponovo došao do prednosti. Ponovo je Dubai zaigrao dobro na obe strane terena i na poluvreme je otišao sa +9, kada je Mejson pogodio trojku u poslednjoj sekundi. Obe četvrtine u prvom poluvremenu je domaća ekipa završavala na taj način.

Posle nešto boljeg početka Dubaija u nastavku, crveno-beli su uhvatili prikljulak na krilima Ajzee Kenana, ali je domaći sastav odbio i taj nalet. U završnici treće deonice se probudio i Nikola Kalinić, koji je sa dve trojke smanjio zaostatak i pred poslednjih 10 minuta je bilo samo tri razlike.

Na startu poslednje četvrtine je Miloš Teodosić dobio nesportski faul i zbog toga što je prethodno zaradio tehničku, iskusni plej je završio meč. 

Dubai je uspevao da održi prednost, a Zvezda je konstantno pretila. Ušlo se u neizvesnu završnicu gde su obe ekipe pogodile nekoliko izuzetnih šuteva. posebno se ističu trojke Mejsona na jednoj, odnosno Nedovića na drugoj strani. Zvezda je u poslednjih deset sekundi imala napad za pobedu, ali je poslednji šut promašio Kodi Miler Mekintajer i Dubai je upisao istorijsku prvu pobedu u ABA ligi.

Najefikasniji u redovima domaćih je bio Mejson sa 18 poena. Abas je upisao 17, a Prepelič je imao dabl-dabl učinak sa 16 poena i 10 asistencija. 

Na drugoj strani, Kalinić je meč završio sa 16 poena, KEnan je imao 13, Mitrović 12, a Nedović 11.

 

DUBAI - CRVENA ZVEZDA 86:84

Dvorana: "Koka Kola Arena", Dubai

Kraj utakmice

Četvrta četvrtina

40. minut - Mejson i Nedović! Kakva utakmica u "Koka Kola Areni". Najpre je Amerikanac pogodio trojku, da bi na drugoj strani odmah uzvratio Nedović. Potom je Mejson promašio i Zvezda je imala napad za pobedu, ali je Miler Mekintajer promašio za tri. Ostalo je nešto manje od dve sekunde do kraja.

39. minut - Abas ovoga puta nije pogodio za tri, ali ni Kenan nije uspeo u tome. Posle promašaja Dangubića Miler Mekintajer pogađa iz polaganja za minus dva. 

38. minut - Ne pogađa Kenan za tri. Deluje da je Amerikanac malo požurio sa izbačajem, a sa druge strane Dangubić ponovo pogađa van linije 6.75. Zatim je Kenan pogodio uz prekršaj, a onda i brzi poeni Kalinića za tajm-aut Golemca.

37. minut - Javio se Nemanja Nedović! Bek Zvezde posle odličnog prodora pogađa pod faulom, koristi i dodatno bacanje i smanjuje na -6.

36. minut - Novi pogodak za Abasa posle odličnog ubacivanja iz auta. Zatim bivši igrač Virtusa pogađa trojku. Spektakularno izdanje Abasa.

35. minut - Gedraitis pod faulom! Litvanac koristi i dodatno bacanje i stiže do devetog poena.

34. minut - Serija promašaja crveno-belih sa distance. Na drugoj strani neverovata pogodatk Radoševića uz mnogo sreće.

KK Dubai Dubai/aba league
 

 

33. minut - Nemanja Dangubić pogađa trojku preko Bolomboja. Izuzetno važna trojka za domaći tim.

32. minut - Nestvarni Klemen Prepelič pogađa još jednu trojku i ima 16 poena. Dubai je u boljem momentumu, a Sferopulos reaguje minutom odmora. Uspeo je Kalinić da vrati trojku, to je njegova četvrta.

31. minut - Kalinić je prvi put promašio trojku na utakmici, a zatim je Teodosić dobio nesportsku ličnu grešku nakon što je faulirao Abasa. Iskusni srpski košarkaš je tako završio utakmicu zato što je prethodno zaradio i tehničku. Abas je iskoristio jedno od dva slobodna bacanja. 

Treća četvrtna

30. minut - Novi poeni za Kalinića, ovoga puta sa linije za slobodna bacanja i Zvezda je stigla do izjednačenja. Na drugoj strani sjajni Klemen Prepelič pogađa trojku. a Bolomboj ne uspeva da pogodi iz reketa i domaći tim ima tri poena prednosti pred poslednju četvrtinu.

29. minut - Odlično dodavanje Jaga i lako zakucavanje za Bolomboja. Zatim Kalinić pogađa još jednu trojku i Zvezda prilazi na minus dva

28. minut - Tehnička greška za Teodosića. Plejmejker Crvene zvezde je smatrao da su igrači domaćeg tima igrali nogom, ali mu je sudija dodelio tehničku. Prepelič je iskoristio slobodno bacanje.

27. minut - Teodosić nije pogodio trojku, a sa druge strane Mejson postiže nove poene. Zatim se Teodosić iskupljuje sjajnom asistencijom za Davidovca koji je precizan za tri.

26. minut - Dubai nije uspeo da realizuje svoj napad, što kažnjava Nikola Kalinić novom trojkom.

25. minut - Prepelič je iznudio faul za tri slobodna bacanja. Realizovao je sva tri i Dubai je uspeo da odbije nalet crveno-belih.

24. minut - 8:0 serija Kenana, koji sada postaje novi dvocifreni igrač u gostujućoj ekipi. 

23. minut - Evo Ajzee Kenana. bivši igrač Olimpijakosa sada pogađa dve uzastopne trojke i vraća Zvezdu u život. Golemac je besan na igrače i odmah je pozvao tajm-aut.

22. minut - Novi poeni pod faulom za Dubai. Sada je pogodio Aleksa Uskoković, ali je promašio dodatno bacanje. Prvi poen za Zvezdu u nastavku postiže Rokas Gedraitis sa penala.

21. minut - Guberioglu je najpre pogodio i povećao prednost svog tima, a potom je u sledećem napadu napravio grešku u koracima. 

Druga četvrtina

20. minut - Prepelič je šutirao za tri i nije pogodio. Međutim, Dangubić je pokupio ofanzivni skok i pogodio. Na drugoj strani, crveno-beli nisu uspeli da iskoriste svoj napad. Zatim domaći tim ponovo postiže trojku u poslednjoj sekundi četvrtine. Ovoga puta je to učinio Mejson i Dubai ide na odmor sa prednošću od 10 poena.

KK Dubai Dubai/aba league
 

19. minut - Trojka Nedovića preko ruke Bertansa. Na drugoj strani iz teške pozicije pogađa sjajni Avudu Abas. 

18. minut - Prvi poeni za Nemanju Nedovića. Zvezdin bek je uhvatio odbranu Dubaija na spavanju i pogodio za dva. Na drugoj strani Vilijams postiže poene pod faulom. Promašio je dodatno slobodno bacanje, ali je posle velike gužve došao do ofanzivnog skoka i snažno zakucao. Janis Sferopulos je zatražio tajm-aut.

17. minut - Fenomenalni Mejson stiže do dvocifrenog učinka posle faula Luke Mitrovića. Sjajni plej je iskoristio i dodatno slobodno bacanje. Zatim je i Nedović napravio faul, pa će Abas imati dva slobodna bacanja.

16. minut - Napokon Dubai prekida seriju aktuelnog šampiona. Mejson je pogodio za dva i ponovo vratio vođstvo svom timu. Zatim nezaustavljivi Mitrović postiže 12. poen na utakmici. Zvezdin krilni centar je najefikasniji igrač na utakmici.

15. minut - Potpuno je stao šut Dubaija, a Zvezda je na krilima Teodosića i Mitrovića prišla na samo minus jedan. Potom Mitrović postiže još poena i Zvezda prelazi u vođstvo. Serija crveno-belih je sada 18:0 i Golemac ponovo mora da reaguje tajm-autom.

14. minut - Teodosić je potpuno probudio crveno-bele. Fenomenalni plejmejker je sada uputio lob pas za Luku Mitrovića, koji je ponovo pogodio uz prekršaj. Nije uspeo da realizuje dodatno slobodno bacanje, ali Zvezda je prišla na -7. 

13. minut - Konačno poeni za Zvezdu. Najpre je posle sjajne akcije Luka Mitrović pogodio pod faulom, a potom je i Miloš Teodosić pogodio trojku. Jurica Golemac je odmah zatražio tajm-aut. Serija crveno-belih se nastavlja posle trojke Gedraitisa.

12. minut - Mejson pleše po terenu. Novi poeni za sjajnog Amerikanca. Sa druge strane, Zvezda se muči u napadu i ne uspeva da dođe do poena

11. minut - Ponovo Bertans! Druga trojka iz isto toliko pokušaja za sjajnog Letonca. Dubai ima plus 15. Zvezda ima velike probleme u ovim trenucima.

Prva četvrtina

10. minut - Prvi šut Bertansa i odmah trojka. Na drugoj strani je pokušao Nedović, ali nije uspeo da pogodi. U igru je ušao i Miloš Teodosić. Zvezdin iskusni plej je proigrao Bolomboja koji nije uspeo da pogodi, a potom je Avudu Abas postigao nestvarnu trojku sa pola terena na isteku prve deonice.

9. minut - Zvezda je već neko vreme bez poena. Serija promašaja crveno-belih. Sada će Rokas Gedraitis imati dva slobodna bacanja posle faula Bertansa.

8. minut - U igri je Davis Bertans, najveće pojačanje Dubaija. Na drugoj strani u igri su Jago i Nedović.

7. minut - Poeni Abasa i Mejsona i Dubai ima plus 7. Sledi tajm-aut.

6. minut - Oba tima su uhvatila napadački ritam i sada gledamo izuzetno kvalitetnu košarku na obe strane. 

5. minut - Rasplamsala se borba u Dubaiju. Mekintajer je postigao lake poene, dok je na drugoj strani Avudu Abas pogodio psole sjajne finte. Potom i Vilijams postiže lake poene iz reketa. 

4. minut - Miler Mekintajer precizan sa linije penala, dok je na drugoj strani Prepelič bio polovičan. Potom Nikola Kalinić postiže trojku.

3. minut - Sjajna rampa Uroša Plavšića kojom je centar Zvezde sprečio poene Prepeliča. Ipak, nedugo zatim raspoloženi Slovenac postiže trojku sa velike udaljenosti i donosi prvo vođstvo domaćem timu.

2. minut - Prvi poen za Dubai je postigao Aleksa Uskoković koji je bio polovičan sa linije za slobodna bacanja.Na drugoj strani odličan prodor Ajzee Kenana i laki poeni za novog igrača crveno-belih. Potom je Klemen Prepelič pogodio uz faul i doneo svom timu izjednačenje.

1. minut - Prve poene u novoj sezoni za Zvezdu postiže Dejan Davidovac. 

16.14 - Zvezda je aktuelni šampion ABA lige i ove sezone će pokušati da dođe do rekordne osme titule. Sa druge strane, Dubai takođe ima velike ambicije, što potvrđuje dolazak velikog broja kvalitetnih igrača i ostaje da se vidi kakav će rezultat ostvariti tim koji predvodi Jurica Golemac.

16.12 - Crveno-beli igraju istorijski meč protiv novajlije. Naime, Zvezda će odigrati prvu utakmicu regionalnog takmičenja u Emiratima.

16.10 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmici prvog kola ABA lige između Dubaija i Crvene zvezde. Uz sport.Alo uživo možete pratiti dešavanja iz Dubaija.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading