PRVA POBEDA ZVEZDE U ABA LIGI Crveno-beli se dugo mučili, ali na kraju ubedljivo savladali Mornar

19:50 | 28-09-2024

Košarka 0

Na kraju ipak rutinski trijumf aktuelnog šampiona

zvezda

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su na svom terenu ekipu Mornara iz Bara sa 91:72 u meču drugog kola ABA lige.

Bio je ovo prvi trijumf crveno-belih u novoj sezoni regionalnog takmičenja, nakon neočekivanog poraza od Dubaija u prvoj rundi.

Zvezda se tri četvrtine mučila protiv Mornara koji je bio potpuni autsajder na ovom meču, ali je u poslednjoj deonici slomila otpor upornih Barana.

Branilac titule je već u prvih pet minuta došao do dvocifrene prednosti. Posebno je raspoložen bio novajlija Majk Daum, koji je u tom periodu postigao sedam poena. Mornar je zahvaljujući sjajnom Brandonu Dženkinsu uspeo da uhvati priključak, ali je proigrao i Rokas Gedraitis, pa su crveno-beli završili prvi period sa osam poena prednosti.

U drugoj četvrtini smo videli pravu šutersku rapsodiju gostujućeg tima, a posebno se itakao pomenuti Dženkins, koji je prvo poluvreme zavšrio sa čak 19 poena i bio je najzaslužniji za to što je Mornar na poluvreme otišao sa samo četiri poena zaostatka.

Tokom treće četvrtine se najviše istakao Daum, da bi mu se potom priključili Dobrić i Nedović, koji su svojim trojkama doneli domaćem timu plus devet pred ulazak u poslednju deonicu.

Tokom poslednjih 10 minuta je Zvezda konačno slomila otpor Mornara. Crveno-beli su konstantno povećavali razliku i na kraju su završili meč sa 19 poena prednosti.

Najefikasniji u redovima Zvezde je bio Gedraitis sa 19 poena, dok je Daum dodao poen manje. Sa druge strane, Dženkins je bio najbolji sa 27 poena, a Smit je imao 14.

Crvenu zvezdu sada očekuje premijera u Evroligi, gde će gostovati ekipi Pariza.

U narednom kolu regionalnog takmičenja crveno-beli gostuju Splitu, dok će Mornar dočekati Cedevita Olimpiju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading