ZAŠTO SU ZVEZDA I ČETVRTA ČETVRTINA U SVAĐI? Opet se ponovio Kaunas, Teodosić i Nejpir tragičari, ovo su tri glavna problema crveno-belih

06:30 | 19-10-2023

Košarka 0

Drugi put zaredom Zvezda gubi na isti način, to više nije slučajnost

KK Crvena zvezda
Alo/ Marko Metlaš

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su na svom parketu od Monaka sa 76:82 u trećem kolu Evrolige.

Bio je ovo sličan meču onom u Kaunasu kada je Zvezda opet poklekla u finišu i dopustila rivalu da preokrene rezultat.

Imali su crveno-beli plus četiri na pet minuta pre kraja i onda su se ugasili. Monako je napravio seriju 13:2 i relativno mirno priveo meč kraju. 

 Šta je presudilo? Tri su glavna razloga za ovakav scenario.

Duško Ivanović

Kažu da se u istoj reci ne može udaviti dva puta. Crvena zvezda je dokazala da može. Ponovo nije znala kako da zatvori meč i izgubila dobijeno. Kada se na istovetan način izgube dve utakmice u samo sedam dana onda je jedan od najvećih, ako ne i najveći krivac trener Duško Ivanović.

Rak rana crveno-belih su "žuti minuti", koji sada već po pravilu nastupe kada se utakmica lomi. Potpuno bezidejno su delovali igrači srpskog kluba u poslednjih nekoliko minuta. Čak je pala i koncentracija u odbrani i dopušteno je nekoliko bitnih ofanzivnih skokova rivalu, pa je Dijalo iz jedne takve situacije pogodio trojku za +7 na manje od minut pre kraja. 

KK Crvena zvezda Alo/ Marko Metlaš
 

 

Poslednji koš iz igre Zvezda je postigla na skoro šest i po minuta do kraja četvrte četvrtine, kada je Nedović pogodio trojku za 70:66!

Problem je što problemi nisu konstantne prirode, te smo imali prilike da protiv Monaka vidimo jednu više nego kvalitetnu rolu Džoela Bolomboja, koji je "presedeo" početak sezone, da bi sada, u konkurenciji fenomenalnih atleta pod košem "kneževa" došao u poziciju da vadi kestenje iz vatre.

Zvezda je ponovo dokazala da poseduje ogroman potencijal, ali i da ima mnogo problema koji moraju što pre da se reše, a to je posao Duška Ivanovića.

Teodosić i Nejpir tragičari

Miloš Teodosić i Šabaz Nejpir su odigrali utakmicu za zaborav. To su igrači od kojih se najviše očekuje, a u pojedinim momentima su bili neozbiljni.
 
Teodosić je rano ušao u problem sa ličnim greškama, već u drugoj je napravio nesportski faul što mu je bio treći prekršaj, pa ga je to dodatno učinilo nervoznim. Imao je dosta dobru saradnju sa Džoelom Bolombojom kog je "hranio" loptama, a ovaj to pretvarao u lake poene. Postigao je i jednu bitnu trojku u četvrtoj deonici, ali to je bilo sve od njega. Tri poena i četiri asistencije od Miloša Teodosića je premalo. Igrač takvog kalibra mora i može mnogo više. 
 
KK Crvena zvezda Alo/ Marko Metlaš
 

 

 
Nejpir je baš kao i Teodosić imao šutersko veče za zaborav. I jedan i drugi su za tri šutirali 1/7! Kada njih dvojica daju dve trojke iz 14 pokušaja teško da crveno-beli mogu da se nadaju pozitivnom ishodu. Na sve to Amerikanac je donosio jako loša rešenja čak i kada je kretao na prodor. Kada je trebalo da prelome utakmicu u Zvezdinu utakmicu, oni su pomogli Monaku da napravi preokret.
 

Više šuteva za tri nego za dva

Crvena zvezda je protiv Monaka uputila više šuteva za tri nego za dva. Ispalila je ekipa Duška Ivanovića čak 34 trojke i pogodila 10, dok je za dva šutnula jednom manje i bila precizna 17 puta.
 
Rokas Giedratis je tipičan predstavnik litvanske škole košarke. Odlično je otvorio meč i vezao četiri trojke, ali je ga je onda šut izdao i promašio naredna četiri pokušaja za tri. 
 
Zvezda - Monako EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
 

 

 
Od šuta za tri se ne živi. Ono što je najgore od svega u nekoliko navrata je Zvezda u nedostatku boljih rešenja bila primorana na šuteve iz daljine što govori da nije bilo pravih rešenja u napadu. Čak je Monako koji se ne može pohvaliti baš najboljom timskom igrom imao više asistencija 23, naspram 19 koliko su zabeležili igrači Zvezde.  
 
Sve u svemu, još jedan bolan poraz koji može skupo da košta. Već u petak, crveno-bele čeka novi test, gostovanje Virtusu.
 
 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.


 
 

 

Komentari(0)

Loading