VEČERAS ĆE NOSITI DRUGI DRES, DRES CRVENE ZVEZDE Emotivan tekst Italijana o Teodosiću "Dobrodošao nazad, Miloše!"

19:00 | 20-10-2023

Košarka 0

Moćan tekst italijanskih novinara, posvećen nekadašnjem igraču Virtusa Milošu Teodosiću

KK Crvena zvezda
Alo/ Marko Metlaš

Crvena zvezda večeras od 20:30 gostuje u Bolonji Virtusu u okviručetvrtog kola Evrolige. Biće ovo specifičan meč, budući da će dva igrača igrati protiv svojih bivših klubova po prvi put. Ognjen Dobrić protiv Crvene zvezde i Miloš Teodosić protiv Virtusa.

Veliki je ovo dan za sve košarkaške fanove u Bolonji, sudeći prema tekstu koji su objavili novinari portala "La Giornata Tipo". Sećamo se i tuge koja je vladala u Italiji onog dana kada je Teodosić zvanično napustio Virtus i pridružio se Crvenoj zvezdi, a tada se među ostalima, i tadašnji trener Virtusa Serđo Skariolo oprostio od Teodosića posebnom emotivnom objavom. 

ZVEZDA NA POPRAVNOM Evo šta kažu kvote pred večerašnji duel u Bolonji

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Sada se Teo vraća u Bolonju,a Italijani će to nesumnjivo ispratiti na poseban način, jer iako je tamo stranac, smatraju ga za legendu.

-Pred očima onih koji ne poznaju ovaj sport i ne prate ga, može izgledati kao čovek od 40 godina, neženja, razveden, koji živi sam u stanu u kojem još stoje sudovi iz prethodne nedelje za pranje, stalno u pidžami, koji nosi papuče dok iznosi smeće u ponedeljak uveče bez čarapa, čak i 17. decembra, pušeći svoju 64. cigaretu tog dana, razmišljajući o tome koliko su besmisleni današnji mladi koji više vole Auto-tjun nego Franka Kalifana.

-Oni koji poznaju naš sport, međutim, znaju da je ovaj čovek, neprijatelj broj jedan osmeha i veselosti, majstor koji svojim rukama čini čuda pretvarajući košarku u umetnost.

-Ovaj čovek u Italiji nije imao samo zaslugu da vrati Virtus na vrh košarke nakon godina sivila. Tokom četiri godine.

- Danas je poseban dan: vraća se u Italiju kao protivnik Virtusa. Večeras će nositi drugi dres, dres Crvene zvezde. Sedmi dres u svojoj karijeri. Ali za njega, dres je samo smešno pitanje boje. Jer ljudi poput njega uspevaju da pređu granice navijačkog tabora, okupljajući ljude koji, između divljenja i čuđenja, ne mogu da ne odaju priznanje onome ko slika na parketu.

-Dobrodošao nazad, Miloše!- piše u tekstu.

Deluje da su Italijani tu da nas podsete, svaki put kad zaboravimo, kakav se igrač vratio u srpsku košarku...

 

 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading