PRVE REČI SFEROPULOSA POSLE UBEDLJIVE POBEDE Trener crveno-belih otkrio šta je ključ pobede nad Albom

21:20 | 14-12-2023

Košarka 0

Košarkaši Crvene zvezde savladali su na svom terenu ekipu Albe iz Berlina sa 85:71, u utakmici 14. kola Evrolige, čime su stigli do pete pobede u eliti

Joanis Sferopulos
EPA/Toms Kalnins

Nije se Zvezda previše mučila sa Nemcima, držala je prednost od starta duela, na poluvremenu je imala +9 (51:42), da bi bez problema dizala prednost, a na kraju uspela da upiše pobedu u Evroligi. 

Posle meča je svoje viđenje dao Joanis Sferopulos, trener Crvene zvezde, koji je istakao razlog pobede domaće ekipe. 

– Trebala nam je pobeda,  zadovoljan sam zbog toga što smo do nje došli. Bili smo koncentrisani, kontrolisali smo utakmicu, bili smo fokusirani od starta. Postigli su samo 11 poena u trećoj deonici, mislim da je to bio ključ za pobedu – rekao je grčki stručnjak. 

ZVEZDA ZGAZILA NAJGORI TIM U EVROLIGI Crveno-beli napokon pronašli lek za "albatrose"

Najefikasniji kod crveno-belih bio je Nemanja Nedović sa 20 poena, a pratili su ga Rokas Gedraitis sa poenom manje, kao i Miloš Teodosić sa 12, dok je deset poena ubacio i Dejan Davidovac. Sa druge strane, kod Nemaca je glavnu reč vodio Johanes Timan sa 12 poena, a podršku je imao u Jani Vecelu sa deset. 

Crveno-beli su na taj način došli do petog trijumfa iz 14. kola elitnog evropskog takmičenja, te se sada nalaze na skoru od 5-9, dok je Alba i dalje, zajedno sa Asvelom, prikucana za dno sa skorom 2-12. 

BONUS VIDEO: 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading