"IZNERVIRANI SMO" Sferopulos se pred plej-of osvrnuo na šamar u Istanbulu

13:25 | 13-04-2024

Košarka 0

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos rekao je pred početak plej-ofa u ABA ligi da njegovi igrači moraju da odbrane prednost domaćeg terena zasluženu prvim mestom u regularnom toku sezone i istakao da je ABA liga glavni cilj kluba.

Janis Sferopulos
Alo/ Marko Metlaš

Zvezda četvrtfinalnu seriju protiv podgoričkog kluba počinje u ponedeljak od 18 časova u Areni. Drugi meč serije zakazan je za 22. april u Podgorici, a eventualna "majstorica" biće na programu 26. aprila, opet u Areni. Ukoliko eliminiše Studentski centar, Zvezda će u polufinalu igrati protiv pobednika serije Mega - Cedevita Olimpija. Zvezda ima prednost domaćeg terena sve do finala, ako do njega dođe.

"ABA liga nam je glavni cilj, borili smo se toliko da budemo prvi na tabeli i imamo domaći teren. Znam šta se desilo prošle godine i znam koliko je bitan domaći teren, ali ne mora ništa da znači ako ga ne odbranite. Moramo biti spremni da se borimo jako u svakom meču. Plej-of je drugačiji od regularnog dela sezone. Igramo protiv Studentskog centra, to je tim protiv kojeg smo igrali pre dve nedelje, imaju dobar sastav i moramo biti fokusirani", rekao je Sferopulos na konferenciji za medije upriličenoj pred početak četvrtfinalne serije plej-ofa ABA lige.

Grčki stručnjak rekao je da ekipa ima ekstra motiv posle poraza od Efesa.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

LOŠE VESTI ZA ZVEZDU U pohod na povratak titule bez dvojice igrača

Janis Sferopulos Alo/ Marko Metlaš
 

"Imamo ekstra motiv da posle vrlo teškog poraza u Evroligi reagujemo i da upišemo pobedu. Moramo reagovati, to je bila loša utakmica, jedna od najgorih u istoriji. Mi smo iznervirani i moramo se vratiti dobrim partijama i da damo sve od sebe.

Sferopulosa raduje to što je nekoliko njegovih igrača dobilo individualne nagrade u ABA ligi, Nikola Topić i Miloš Teodosić su izabrani u idealnu petorku regionalne lige.

"Imamo kvalitet i igrače koji imaju kvalitet i raduju me individualne nagrade, ali sport je tim i bitno je da njemu ide dobro. Uspeh tima je iznad svakog individualnog", zaključio je Sferopulos.

Branko Lazić ABA liga/Djordje Kostić
 

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Branko Lazić rekao je da se nada da će klub vratiti tofej ABA lige i pozvao navijače da dođu u što većem broju da podrže ekipu tokom čitave plej-of serije.

"Došli smo do plej-ofa, prvobitni cilj je ostvaren, to prvo mesto. Sledeći mini cilj je polufinale i idemo od faze do faze. Pozivam navijače da dođu u što veće broju da nas podrže tokom čitave serije, a mi ćemo dati sve od sebe da ih obradujemo i da se iskupimo za prethodnu utakmicu koja nije bila na nivou Zvezde. Želimo da u ovoj seriji pokažemo da je to samo bio jedan loš dan. Bio je to težak poraz, takav neočekivan, sigurno da ćemo od ponedeljka već pokazati reakciju. Nadam se da ćemo vratiti trofej - rekao je Lazić na konferenciji za medije.

Svestan je Lazić da prednost domaćeg terena može da bude presudna.

"Znamo svi koliko prvo mesto znači, šta se dešavalo tokom prethodnih sezona, zato smo se borili za to mesto. Daćemo sve od sebe da to iskoristimo", dodao je Lazić.

Osvrnuo se Lazić i na činjenicu da je izabran za najboljeg defanzivca ABA lige.

"Što se tiče priznanja za najbolljeg defanzivca lige, hvala čitavoj ekipi na tome. Košarka je timski sport i za ovaj trofej je zaslužan ceo tim", zaključio je kapiten "crveno-belih".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading