O BIVŠEM IGRAČU ZVEZDE BRUJI SRBIJA Stefan dao 75 poena, pa za Sport Alo poručio: Kladim se da mogu i više

07:50 | 24-12-2023

Košarka 0

Karijeru započeo na Kalemegdanu pored Milana Gurovića, Tadije Dragićevića, Vuka Radivojevića...

Stefan Balmazović
Privatna arhiva

Nekadašnje krilo Crvene zvezde Stefan Balmazović, postigao je čak 75 poena u pobedi Beka iz Koteža protiv KK Morava iz Vladičinog Hana, 129:76. Reč je o meču 15. kola Druge košarkaške lige Srbije.

Balmazović je ubacio poen manje od čitavog tima protivnika i posle utakmice se slikao sa papirom i brojem "75", poput legendarne slike Vilta Čemberlejna, sa brojem "100" na papiru, nakon što je ubacio stotku Njujork Niksima u dresu Filadelfija Voriorsa 1962. godine.

 

 

U razgovoru za Sport Alo! Stefan kaže da nije razmišljao o statistici i da je njegova partija plod sjajne timske igre.

- Utisci su zaista sjajni, ali, iskreno, nisam toliko ni razmišljao o statistici u toku utakmice. Tajne neke specijalne nema, jedmostavno mi se tako otvorilo, naleteo dobar dan i onda su saigrači to prepoznali i što bi se reklo "hranili" me loptama - započinje priču Balmazović.

Kako su reagovali protivnički igrači?

- Ne znam kako je reagovala protivnička ekipa, verovatno je i njima sve ovo bilo čudno - kaže 34-godišnji košarkaš.

Koji Vam je bio rekord do ove utakmice?

- Ako se sve računa i mlađe selekcije, mislim da sam jednom prilikom dao 63, a što se seniorske košarke tiče to je 44 poena - navodi momak rođen u Ivanjici.

Karijeru započeo u Zvezdi

Balmazović je rođen u Ivanjci 1989. godine. U prvoj profesionalnoj sezoni 2007. bio je član Crvene zvezde, a potom je igrao za Megu, Metalac Valjevo, Radnički Kragujevac, Vršac, Zalaegeršeg, Mladost Zemun, za poljske klubove Start Lublin, Turov, pa opet u Mađarskoj za Sombatelj, Segedin, za makedonski Rabotnički, pa za Borac Zemun...

Da li biste se sada kladili sa nekim da možete da ubacite 80, možda 100 poena?

- Iskreno, možda bih se i kladio da mogu da dostignem tu neku cifru. Ali, sada razmišljam samo o sledećoj utakmici i kako da pomognem ekipi da dođe do nove pobede - poručuje Balmazović.

Kako ćete proslaviti podvig o kojem priča cela Srbija?

- Ovaj podvig smatram uspehom cele ekipe, ne samo mene pojedinca, tako da verovatno na sledećem treningu sa njima ću proslaviti, ali ništa preterano zato što moramo, opet ponavljam, ostati fokusirani. Mnogo bitni mečevi su ispred nas i treba da iskoristimo ovu pauzu da što bolje treniramo i uđemo spremni u novu godinu - zaključuje košarkaš Beka.

Bio deo čuvene Zvezdine generacije

Stefan je bio debitant u Zvezdi kada je 2007. bio deo ekipe koja je igrala u finalu plej-ofa protiv Partizana i izgubila 1-3. Uz tadašnje vođe ekipe Milana Gurovića, Vuka Radivojevića i Tadiju Dragićevića, on je bio deo kvarteta juniora koji su ušli u tim Stevana Karadžića nakon velikog broja povreda. Uz njega, juniori u Zvezdinom timu u tom finalu bili su i Marko Popadić, Dejan Kovačević i Igor Krasnić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading