BOGDANOVIĆ DOMINIRAO Atlanta pobedila Finiks, Bogdan "lomio kolena" protivniku

08:17 | 03-02-2024

Košarka 0

Košarkaši Atlante pobedili su ekipu Finiksa rezultatom 129:120, a sjajnu partiju odigrao je reprezentativac Srbije, Bogdan Bogdanović sa 23 poena, četiri skoka i pet asistencija

Bogdan Bogdanović
AP Photo

Utakmica između Atlante i Finiksa počela je igrom koš za koš, koja je u uvodnim minutima prve deonice donela mnogo smena u vođstvu. 

Prvih šest poena za ekipu Finiksa postigao je Nurkić, da bi mu se zatim pridružio Buker, pa su Sansi poveli 13:10. Na drugoj strani razigrali su se Jang i Marej, koji su doneli prednost Atlanti sredinom prve deonice. 

Ovu prednost Houksi nisu ispuštali do kraja prve četvrtine koju su dobili rezultatom 33:30.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Na startu druge četvrtine prvih osam poena Atlante postigao je reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović, kome su ovi poeni bili ujedno i prvi na utakmici. 

Houksi su uspeli da sačuvaju prednost iako se na drugoj strani razigrao Durent, koji je držao ekipu Finiksa u igri. 

Sredinom druge četvrtine, Bogdanović je pokrenuo novu seriju svoje ekipe 15:5 kojom su košarkaši Atlante otišli na do tada najvećih 11 poena prednosti. 

MAGIČNA NOĆ ZA DŽOKERA Brutalna partija Nikole Jokića, Srbinov novi tripl-dabl za trijumf Denvera

Ovo je, ipak, isprovociralo reakciju košarkaša Finiksa koji su serijom 11:2 do kraja prvog poluvremena uspeli da priđu na svega tri poena zaostatka, 63:66. 

Drugo poluvreme je otvorio Buker sa dve pogođene trojke, i tako je doneo izjednačenje svojoj ekipi. Odgovorio mu je Jang, koji je takođe povezao dva šuta za tri.

Iako su Houksi većim delom deonice bili u prednosti, oni nisu uspevali ponovo da izgrade značajniji plus. Sredinom treće četvrtine Sansi su na kratko i preuzeli vođstvo.

Atlanta je ipak zatvorila ovaj period igre serijom 7:0, kojom je otišla na 100:95 pred poslednjih 12 minuta košarke.

Na startu četvrte četvrtine ponovo se razigrao Bogdanović, koji je uz Janga obezbedio svojoj ekipi novu dvocifrenu prednost.

Na drugoj strani, sve poene za Finiks u drugom delu poslednje četvrtine postigao je Durent, koji je približio Sanse na pet poena zaostatka u samoj završnici, ali to je bio krajnji domet ekipe. 

Atlanta je slavila rezultatom 129:120. Houkse je predvodio Jang sa 32 poena i 15 asistencija, dok je odmah za njim bio Bogdanović sa 23 poena, četiri skoka i pet asistencija. Na drugoj strani istakao se Durent sa 35 postignutih poena. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading