SENZACIJA U NBA Bomba na Istoku: Bogdan ide kod Embida?

09:34 | 03-02-2024

Košarka 0

Ovo bi mogao da bude senzacionalan transfer, koji bi u mnogome podelio košarkašku Srbiju...

Bogdan Bogdanović i Džoel Embid
AP/Chris Szagola

Filadelfija Seventisiksersi su, pod pretpostavkom da povreda Džoela Embida nije veće prirode, u prilično dobroj poziciji da sa dobrog mesta dočekaju doigravanje.

Ipak, ova franšiza je godinama unazad naučena svojim lošim iskustvima, te se očekuje da u narednih pet dana dodatno ojačaju roster i spreme tim za šampionske ambicije.

Jasno je da je Siksersima potreban jedan igrač u spoljnoj liniji koji bi preuzeo teret Tajrisa Meksija, a prestižni "Blečer report" ističe da bi to mogao da bude Bogdan Bogdanović.

Bogdan Bogdanović AP Photo/John Bazemore
 

BOGDANOVIĆ DOMINIRAO Atlanta pobedila Finiks, Bogdan "lomio kolena" protivniku

- Sikserse treba napomenuti kao potencijalne zainteresovane za najbolje igrače na tržištu. Međutim, nisu svi idealni, tako da bi Demar Derozan ili Kajl Kuzma imali rizik od sabotiranja ofanzive Filadelfije. Sa druge strane, trejdom za Dežonte Mareja Siksersi bi mogli zaustaviti uspon Tajrisa Meksija.

Oni vide Bogdana Bogdanovića kao idealnu opciju.

- Siksersima je potreban dobar šuter za tri poena, sa sposobnošću da kreira napad iz driblinga, ali da ima i izvestan stepen defanzivne sposobnosti. Bogdanović ispunjava sve uslove. Njegovih 17 poena u proseku na procentu izgubljenih lopti od 7.3 je jako nizak, a 54. defanzivni rang u plus/minus kategoriji nije nešto veliko, ali dovoljno da Filadelfija ne bi morala da ga "krije" u odbrani.

Kakvo je Vaše mišljenje, da li bi Bogdan Bogdanović mogao da bude dobar "fit" za Filadelfija Seventisikserse?

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Komentari(0)

Loading