EMOCIJE KULJALE IZ SFEROPULOSA Ovako je trener Zvezde video finale Kupa

00:11 | 18-02-2024

Košarka 0

Trener crveno-belih emotivan posle osvojenog trofeja.

Košarka
Tanjug/Dimitrije Nikokić

Prvo finale i prvi trofej za Janisa Sferopulosa na klupi Crvene zvezde. Nadaju se navijači crveno-belih samo jedan od mnogih.

Podelio je utiske sa javnošću iskusni trener kako je video finale i pobedu nad Partizanom.

- Utakmica je bila derbi. Nismo počeli dobro. Paritzan je u prvom poluvremenu, do 15. minuta kontrolisao utakmicu. Imali su osam-devet, pa i10 poena prednosti. Ali, odgovorili smo u poslednjih pet minuta prvog poluvremena i vratili se. Mislim da smo u drugom poluvremenu bili odlični u odbrani. Dozvoli li smo im malo poena, igrali smo pametno i nalazili rešenja.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Jasno je Sferopulosu da je derbi vrlo specifična i zahtevna utakmica.

- Nije lako igrati derbi, nije lako igrati u ovoj atmosferi i držati koncentraciju. Zadovoljan sam jer smo tokom celog meča bili koncetrisani i radili ono što je trebalo. Čestitam igračima i svima iz tima, do predsednika. Mislim da je bilo jako važno kako su svi radili, ne samo danas, nego generalno. Želim da odam priznanje timu koji je radio sa igračima. Mogu da kažem sada, jer smo dobili meč. imali smo problem sa Teodosićem, Lazićem. Bili su povređeni i nismo znali da li će igrati. Videli ste u polufinalu da je Teodosić igrao malo. Zato, želim da čestitam medicinskom osoblju, doktorima, medicinskim radnicima i svim članovima tima. Oni su dali veliki deo za osvajanje ovog trofeja. Ovo je važna pobeda i važan trofej. Doneli smo veliku radost navijačima i sada ćemo slaviti ovaj trofej - podvukao je trener Zvezde.

Posebno je grčki stručnjak pohvalio Miloša Teodosića i Branka Lazića.

- Teo i Branko su važni za tim. Imali su možda jedan trening, i to, bez kontakta i došli su na meč. Videli ste kako su došli i igrali srcem. To je ono što je potrebno ovom timu, da svi igraju srcem.

Reč je potom preuzeo i kapiten Branko Lazić.

- Dobro veče svima, pre svega, želim da čestitam svima na još jednom osvojenom trofeju. Što se tiče meča, odigrali smo dobro i što se tiče fizičkog kontakta i svega drugog. Uspeli smo da izdržimo do kraja i donesemo pobedu.

Ne krije Lazić da mu je ovaj pehar podjednako drag kao i neki prethodni.

- Mislim da je ekipa odigrala timski što je jako bitno. da li je neko odigrao bolje ili lošeije, mislim da je nebitno. košarka je timska igra, ne da li je neko iskočio. Što se tiče mojih godina, godine su samo broj - podvukao je kapiten Zvezde.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading