VELIKE PROMENE U ABA LIGI Potres na Jadranu, isplivali detalji

19:00 | 21-02-2024

Košarka 0

Dubai je stavljen na čekanje

Zvezda - Partizan
Marko Metlaš

Prema pisanju Sportskog žurnala, u ABA ligi se spremaju velike promene. Pre svega, takmičenje će se posle višemesečnih previranja transformisati iz J.T.D. u D.O.O, što je jedan od zaključaka sa sastanka učesnika regionalnog takmičenja.

- Pripremu izmena Statuta uradiće advokati članova Radne grupe u kojoj su predstavnici Crvene zvezde, Partizana, Budućnosti, Cedevita Olimpije i Cibone. A sve bi trebalo da bude verifikovano na Skupštini koja je planirana za 12. mart. Istovremeno tom promenom će se omogućiti i uključenje Dubaija u ABA ligu, što je preduslov takmičenja novog kluba u Evroligi ili Evrokupu, koji su svojevremeno postavili španski evroligaši. Za sada je Dubai na zahtev Dragana Bokana na 'stend baju', sve dok se ne izvrši transformacija u društvo sa ograničenom odgovornošću - navedeno je u tekstu Žurnala.

Takođe, najavljeno je da će u novi Statut biti uvedena i promena koja se tiče odluka o ulasku u regionalno takmičenje i ispadanju iz njega, pa je novi predlog da ispada samo poslednjeplasirani, a da pobednik ABA 2 lige ulazi u viši rang, bez obzira na to da li je iz zemlje koja ima popunjenu kvotu. Ta odredba u prošlosti je uticala na to da Srbija nema onoliko timova koliko je na terenu izborila, ali po svemu sudeći to pravilo odlazi u istoriju.

Prema informacijama dobro obaveštenih izvora u novi Statut biće uneta i izmena o ispadanju, odnosno ulasku u elitno regionalno takmičenje. Nov predlog je da samo ispada samo poslednjeplasirani tim, a da pobednik ABA 2 lige ulazi bez obzira da li je iz zemlje koja ima popunjenu kvotu.

- Istovremeno, Radna grupa će raditi i na novom predlogu o TV pravima - takođe je poručeno.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading