NEZADOVOLJSTVO ALEKSANDRA DŽIKIĆA Otkrio razlog poraza od Srbije i šta mu smeta kod njegovih igrača

22:54 | 26-02-2024

Košarka 0

Naš trener na klupi Gruzije otkrio šta mu je zasmetalo kod igrača u porazu od Srbije.

aleksandar džikić
FIBA

Ne može Aleksandar Džikić sa previše stvari da bude zadovoljan na početku mandata na klupi Gruzije. Porazom od Srbije je naš trener započeo sa učinkom 0-2 kvalifikacije za Evrobasket.

Odmah posle utakmice je Džikić otkrio da mu je jako zasmetalo što neki njegovi igrači nisu imali fokus.

- Što se utakmice tiče, imali smo dobrih i loših momenata, ali nam je na momente jako nedostajao fokus nekih igrača. Baš ozbiljan nedostatak fokusa i to mi se nije dopalo. Želja postoji i nije sporna, ali to nije dovoljno ako želiš da pobediš bolje od sebe. Jasno je da je Srbija bolja od Gruzije. Nismo otvorili kvalifikacije onako kako smo želeli, neko je u hodniku rekao da je protiv Danske trebalo da igramo kao protiv Srbije... Odmahnuo sam rukom, imamo 0-2 i situacija nije dobra. Nećemo odustati, bar ja neću. Želimo da budemo na Evrobasketu 2025.

Nije želeo iskusni stručnjak da ulazi dublje u razloge zašto pojedinci nisu bili na nivou koji je očekivao.

- Sve je pomenuto u pitanju - neiskustvo, publika, pritisak, momentum, protivnik, manjak kvaliteta u ovom trenutku... Sve pomešano. Nije lako pratiti nivo ovakvih utakmica, ali neki igrači u koje imam ogromno poverenje, nisu igrali onako kako sam želeo, ne onako kako nam je bilo potrebno, svima nama. Neću o imenima.

aleksandar džikić FIBA
 

Prokomentarisao je Džikić i novog plejmejkera reprezentacije Džoa Tomasona koji je zamenio dobro poznatog Tadeusa Mekfadena.

- Nismo imali dovoljno vremena da se upoznamo. To je problem. Ali, neću da koristim ništa kao alibi, neću to. Činjenica da je želeo da dođe u reprezentaciju, da bude deo ovoga, mnogo mi znači. Došao je i pre vremena, što mnogo znači, kao i Toko (Šengelija). To sve treba da posluži kao primer nekim drugim igračima. Za sve treba vreme. Više vremena ćemo provesti zajedno u junu, verujem da ćemo izgledati bolje. Ovih 12, 14 igrača biće na kampu u junu. To je benefit ovih šest dana zajedničkog rada, zato još jednom - hvala klubovima što su ih pustili ranije.

Za kraj, na utakmicama sa Danskom i Srbijom, daleko od prepoznatljivog nivoa je bio Gjorgi Šermadini.

- Moramo da mu pomognemo, da mu olakšamo život, igra sa novim plejmejkerima. Zajedničko vreme će pomoći. Ako smo morali nešto da uradimo bolje protiv Srbije, onda smo morali bolje da rešavamo situacije na obruču. Protiv Danske nismo imali nijedan pokušaj za dva u poslednjoj četvrtini, to mi se nikad nije desilo. Protiv mnogo bolje ekipe je bilo pomaka, ali verujem da će biti još bolje - zaključio je srpski stručnjak na klupi Gruzije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading