"TEŠKO JE IGRATI U ZVEZDI" Jedan od najboljih bekova Evrolige govorio o crveno-belima

12:11 | 15-03-2024

Košarka 0

Nije pogrešio.

Boldvin
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Američki košarkaš Vejd Boldvin izneo je svoje mišljenje o izazovima koje nosi igranje za ekipu Crvene zvezde.

Plejmejker Makabija je odgovarao na pitanje o Džavonteju Smartu, koji se pridružio crveno-belom timu tokom ove sezone.

"Ono što je osnovno jeste – prilagoditi se na drugačiju kulturu. Takođe, važno je da sve vreme zadržiš samopouzdanje, da veruješ u sebe. Teško je igrati u ekipi kao što je Crvena zvezda, ekipi koja ima tako jaku navijačku bazu. Kada sve ide kako treba, onda će ga hvaliti, a kada ne bude išlo kako treba – on će biti razlog zbog kojeg gube. Zato je važno da veruje u sebe. Želim mu da postane bitan faktor i da doprinese osvajanju trofeja na domaćoj sceni sa Zvezdom", rekao je Boldvin za Sport klub. 

Džavonte Smart Aba liga Dragana Stjepanović
 

OPCIJA MANJE ZA VEČITE Trinkijeri "blindira" jednog od najboljih igrača

Boldvin je istakao rekord Majka Džejmsa, koji je na nedavnoj utakmici protiv Crvene zvezde prestigao Španulisa po broju postignutih poena u Evroligi.

"Pozvao sam ga i rekao sam mu: „Ja sam sledeći, neće proći dugo i stići ću te“, ha-ha. On mi je veoma dobar prijatelj, skupa treniramo preko leta i vrlo sam srećan zbog njega. Ima neverovatnu karijeru. Kada sam tek dolazio u Evroligu, ugledao sam se na Majka i na Šejna Larkina. Oni su bili najbolji Amerikanci u Evroligi, a evo pet godina kasnije, mene konstantno spominju u istoj priči sa njima. Sada ih jurim".

Nakon dužeg vremena, Makabi je uspeo da savlada ekipu Crvene zvezde na gostujućem terenu, što je doprinelo povećanju šansi za plasman u plej-of.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading