ŠTA NIJE U REDU? Jedna stvar sa Partizanom je NEOBJAŠNJIVA, ovo do sada NIJE VIĐENO u košarci

13:50 | 29-03-2024

Košarka 0

Crno-beli su neprijatno iznenadili.

ata
ATA Images

Porazom od Olimpijakosa u Beogradu, Partizan nije izgubio samo utakmicu, već i konce u svojim rukama. Da budemo precizniji, do kraja regularnog dela sezone u Evroligi moraće da se osvrće na rezultate drugih utakmica i da se nada da će oni da budu povoljni za njega.

KAPITEN OSTAO BEZ REČI Panter: Prolazio sam najgore stvari u životu, ali...

Trebalo je da crno-beli ove sezone naprave iskorak u odnosu na prethodnu sezonu. Zadržali su ključne igrače u svom sastavu, dovedena su kvalitetna pojačanja... Ipak, planovi su tokom leta bili naglo promenjeni u vezi sa transfer planovima zbog predomišljanja Nikole Mirotića i to je umnogome uticalo da klub iz Humske oformi dovoljno konkurentan tim.

Uprkos svemu, ne može da se kaže da je igra Partizana "nepovezana". Štaviše, u nekim momentima tokom mečeva se vidi prava lepršavost, borbenost i energija. Mnogo puta su uspostavili apsolutnu dominaciju nad protivnikom i ubedljivo vodili.

Tu dolazimo do teme ovog teksta.

Neverovatno je da, kada Partizan stekne iole ubedljivo vođstvo, kao po pravilu ga ispušta i gubi, a kada gubi, uspeva da preokrene i da pobedi?! Mnogo puta smo gledali ovakav scenario.

Zbog toga može možda da se kaže da crno-beli i imaju i nemaju karakter u isto vreme! Prosto je neobjašnjivo šta je tu zapravo problem i vrlo je verovatno da je potrebno neko stručno lice, odnosno psiholog, kako bi ga locirao.

Moguće je da se tu radi o nekoj vrsti psihološke nestabilnosti. Primera radi, kada vode, igrači se previše opuste, a kada gube, u njima proradi inat pomoću kojeg odjednom počnu da gaze rivala.

Kada se sumira čitava sezona Partizana, vrlo je verovatno da je njegov problem upravo psihološke prirode. Tehnički, crno-beli izgledaju odlično. To su momci koji košarku drže u malom prstu. Međutim, kada dođe do toga da je potrebno da na površinu ispliva mentalna snaga, onda dođe do kratkog spoja.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading