PARTIZAN PREŽIVEO PAKAO MORAČE Heroj Ledej se vratio i doneo crno-belima drugo mesto u dramatičnoj završnici!

21:22 | 31-03-2024

Košarka 0

Velika i jako važna pobeda crno-belih u Podgorici.

KK Partizan, KK Budućnost
ABA liga/Budućnost Voli

Dugo nije bilo Zeka Ledeja u redovima Partizana zbog smrtnog slučaja u porodici. Vratio se večeras Amerikanac i poneo ulogu heroja pobede crno-belih u paklu Morače - 83:89!

Nešto sporije su crno-beli ušli u utakmicu. Dugo ništa nisu mogli da pogode iz igre, a ekipu je standardno na plećima nosio Kevin Panter.

Ubacio je sjajni bek sedam poena, od toga jako tešku trojku pod faulom. Ipak, Budućnost je konstantno imala minimalnu prednost od dva-tri poena.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Važne poene za Partizan je ubacio Aleksa Avramović na isteku prve četvrtine kada  je pogodio trojku kojom je gostima doneo prednost od 21:23 na prvom predahu.

Dosta toga u igri Partizan je promenio Zek Ledej. Vratio se u tim i zaista se moglo primetiti koliko je nedostajao ekipi.

KK Budućnost, KK Partizan Budućnost Voli/Filip Roganović
 

 

Konstantno je tražio loptu, bio permanentna opasnost po koš Budućnosti kako u reketu, tako i spolja.

Ubrzao se ritam utakmice i gledali smo zaista fantastičnu košarku u Morači. Posebno u sekvenci kada su pljuštale trojke. Što Mekgija sa jedne strane (vetao čak tri), što Nanelija i Ledeja sa druge.

Verovatno je nekako i bilo najpravednije da na poluvreme odemo sa egalom - 44:44.

Znatno bolje je Partizan ušao u drugo poluvreme. Čini se da je dodatan impuls ekipi bila i činjenica da se vratio Doužer na parket posle povrede zgloba u prvom delu igre.

Upravo je Amerikanac bio "iks faktor" crno-belih. Sve je radio bivši igrač Denvera na parketu. Probijao, pogađao poludistancu, igrao fantastičnu odbranu...

Razigrao se i Kaminski čija je trojka Partizanu donela do tada najvećih plus sedam (48:55). Ipak, trgao se domaćin, spustio razliku na jedan posed ponajviše zahvaljujući Flečeru Mekgiju.

Nestvarne trojke je pogađao Amerikanac. U jednom trenutku je imao 4/6 van linije 6,75. Našao je Partizan i za njega rešenje i podigao rezultat na 63:70.

Iako su crno-beli kontrolisali veći deo utakmice, uspeli su po ko zna koji put ove sezone da dosta toga prospu u drugoj polovini poslednjeg kvartala.

KK Budućnost, KK Partizan Budućnost Voli/Filip Roganović
 

 

Uspela je Budućnost da uvede duel u neizvesnu završnicu zakucavanjem Makundua kojeg je pritome faulirao Ledej (79:80).

Međutim, upravo je Ledej obukao herojski plašt. Pogodio je najvažniju trojku na utakmici. Odigrao je potom Partizan sjajnu odbranu na Mekgiju, lopta je nekako došla do Pola kojeg je izblokirao Doužer!

Tu su crno-beli i rešili pitanje pobednika. Sve je to dodatno potvrdio kapiten Panter poenima sa linije slobodnih bacanja.

U pobedničkoj ekipi najefikasniji su bili Zek Ledej sa 22 poena i Kevin Panter sa 19. Džejms Naneli je dodao 15, dok se na 11 zaustavio Frenk Kaminski.

Kod ekipe Budućnosti istakli su se samo Flečer Mekgi sa 17 poena, Kenan Kamenjaš sa 14 i Alerik Frimen sa 10 poena.

Budućnost - Partizan 83:89

Sudije: Matej Boltauzer (Slovenija), Tomislav Hordov (Hrvatska), Milan Nedović (Slovenija).

Budućnost: Mekgi, Slavković, Frimen, Makundu, Ferel, Džouns, Tanasković, Rajt, Popović, Pol, Kamenjaš.

Partizan: Ledej, Avramović, Koprivica, Panter, Smailagić, Naneli, Trifunović, Doužer, Ponitka, Kaminski, Kaboklo.

Treća četvrtina: 

40. minut - Kakva odbrana Partizana! Pročitana je kretnja Mekgija, došla je lopta do Pola kojeg je izblokirao Doužer, a Panter je osvojio loptu. Na pragu pobede su crno-beli.

40. minut - Jako bitni poeni Ledeja. Pogodio je iz reketa, karakteristično, jednom rukom. Uzvratio je Mekgi na drugoj strani, da bi potom Zek pogodio trojku na 29 sekundi pre kraja.

39. minut - Neverovatan potez Makundua. Zakucao je uz faul Ledeja zbog čega je trener Obradović bio veoma ljut i zatražio je tajm-aut.

38. minut - Kakva drama. Ni jedni ni drugi nisu uspeli da reše napad, da bi potom Panter pogodio sa poludistance. Tajm-aut za Žakelja.

37. minut - Evo Budućnosti na samo minus jedan i to posle faula prouzrokovanog izgubljenom loptom Doužera. Ukupno 13. za Partizan na utakmici.

KK Partizan, KK Budućnost ABA league/Filip Roganović
 

36. minut - Ubacio je Jogi Ferel tek jedno od dva slobodna bacanja. Biće drame na utakmici do kraja...

35. minut - Loš pas Kevina Pantera je presekao Kamenjaš koji je imao lako zakucavanje. Zaista, velika borba u Morači. 

34. minut - Pogodio je trojku Brendan Pol pa je Obradović morao da traži tajm-aut pošto su "plavi" prišli na plus četiri.

33. minut - Neverovatno loš napad Partizana. Odnosno, dobra odbrana Budućnosti. Sve je domaćin zatvorio pa je Trifunović bio neprecizan u poslednjoj sekundi napada.

31. minut - Gotovo dva minuta igre u poslednjoj deonici je moralo da prođe kako bismo videli prve poene. Oni su došli posle zakucavanja Mateuša Ponitke.

Kraj treće četvrtine - Preživeo je nekako Partizan poslednji napad domaćina. Jako loše je Ferel organizovao napad, plesao je na ivici izgubljene lopte da bi Mekgi morao da spašava situaciju teškim šutem za tri koji nije pogodio.

29. minut - Još jedna trojka Mekgija. Već 15 poena za igrača Budućnosti i to iz tek sedam šuteva.

27. minut - Neverovatni Mekgi. Već četvrta trojka za Amerikanca koji je šutirao samo šest puta van linije 6,75. Sve poene je dao sa distance Flečer...

KK Partizan, KK Budućnost ABA league/Filip Roganović
 

26. minut - Još jedna odličan potez Doužera. Sjajno je Amerikanac pročitao odbranu Budućnosti i pogodio pod faulom uz realizovano slobodno bacanje.

25. minut - Jako loš potez Tanaskovića koji je napravio faul u napadu nad Doužerom, čime je propustio priliku da smanji prednost Partizana.

24. minut - Evo je sada najveća prednost za Obradovićevu četu. Pogodio je Kaminski trojku za plus sedam. Morao je Žakelj da reaguje tajm-autom. 

22. minut - Opet je vratio Partizan maksimalnih plus četiri. Mogao je i više da se nisu gosti spetljali u napadu.

21. minut - Sjajna vest za crno-bele pošto se na teren na startu drugog poluvremena vratio Doužer. 

Druga četvrtina:

Kraj prvog poluvremena - Šteta za poslednji napad Partizana. Odlično je trener Obradović nacrtao akciju na tajm-autu, ali je Kaminski promašio za tri poena. Jako dobra košarka u prvih 20 minuta, nadamo se da će se tako i nastaviti.

KK Partizan, KK Budućnost ABA liga/Budućnost Voli
 

 

20. minut - Na jako težak šut je bio nateran Panter. Promašio je za tri poena, ali svakako Partizan ima 9/12 za tri poena!

18. minut - "Puca" se sa svih strana. Na trojku Mekgija je uzvratio Ledej, da bi bek Budućnosti u narednom napadu ponovo pogodio van linije 6,75.

17. minut - Vezao je i drugu trojku Naneli. U ritmu je Amerikanac što može da raduje trenera Obradovića.

16. minut - Dobru košarku gledamo. Sa puno minijatura Žakelja i Obradovića. Najpre je Partizan realizovao dobar napad trojkom, a potom i domaćin poenima na obruču.

15. minut - Evo problema za Partizan. Na parketu je zbog povrede ostao Pi Džej Doužer koji se uhvatio za zglob posle duela sa Brendonom Polom. Otišao je na klupu Amerikanac.

13. minut - Najveća prednost za crno-bele. Došla je posle poena Balše Koprivice koji je dobar na oba kraja parketa za sada.

12. minut - Dosta promašaja i nepovezane igre oba tima na startu druge deonice. Prekinuo je taj, crni, niz Joan Makundu.

 

 

Kraj prve četvrtine - Stigla je još jedna trojka za Partizan. Pogodio je Avramović za kraj prve deonice koju je Obradovićeva četa odigrala daleko bolje nego što je počela istu.

10. minut - Ubrzao se ritam utakmice. Sjajan potez Pantera koji je pogodio trojku u poslednjoj sekundi napada.

9. minut - Jeste da vodi Budućnost, ali tu su crno-beli. Dišu za vratom. Imaju malo problema u odbrani, recimo kao u situaciji kada je Frimen pogodio trojku.

7. minut -  Velika borba u Morači. Vidi se da su obe ekipe svesne težine utakmice. Upravo zbog toga, utisak je, ne gledamo baš najbolju košarkašku predstavu.

6. minut - Ušao je u međuvremenu na parket i Zek Ledej koji je pogodio trojku iz prvog svog šuta na utakmici.

KK Partizan, KK Budućnost ABA liga/Budućnost Voli
 

 

5. minut - Za sada je samo Panter u stanju da pogodi nešto za Partizan. Svih sedam poena su njegovo delo, a posebno se istakao pogođenom trojkom uz faul.

4. minut -  Muče se crno-beli napadački, tek jedan koš iz igre za četiri minuta...

3. minut - Prvi poeni iz igre za Partizan su delo kapitena Kevina Pantera koji je pogodio sa poludistance.

2. minut - Na početku utakmice je vidljiva ideja trenera Obradovića da sa niskog posta preko Doužera napadne Ferela koji je odmah napravio faul.

1. minut - Počela je utakmica prvim napadom za domaćina. Za crno-bele će utakmicu početi Panter, Doužer, Ponitka, Kaminski i Kaboklo.

19.25 - U sastavu Partizana posle dužeg odsustva je ponovo Zek Ledej, dok je trener Obradović van 12 ostavio Ognjena Jaramaza i Džejlina Smita.

19.15 - U poslednjih pet okršaja, Partizan je slavio na čak četiri. I taj jedan poraz je došao u Morači i to vrlo tesno (72:71). Videćemo mogu li crno-beli da održe pozitivan učinak. 

19.00 - Očekuje se da tribine hale "Morača" večeras budu dupke pune iako je domaćin ulaznice prodavao po ceni od 25 i 30 evra, što je nekoliko puta više u odnosu na "standardne" cene.

 

 

18.45 - I trener Budućnosti Andrej Žakelj je svestan važnosti duela sa crno-belima.

- Očekujem da momci pruže maksimum. Glavni su pristup, energija i koncentracija. Ako u tim elementima budemo dobri, onda imamo šansu. Imali smo vremena da se spremimo taktički, ali prije taktike su ovi elementi bitni. Partizan će biti na nivou, bitna je utakmica i njima. Ali, više brinemo o sebi. Siguran sam da ćemo uz pomoć vjernih navijača pokazati pravo lice.

18.30 - Trener Partizana Željko Obradović je istakao da očekuje veoma težak meč:

- Znamo da je utakmica veoma značajna za nas i Budućnost, pobednik osigurava drugu poziciju. Probali smo ova dva dana da se spremimo. Znamo da igramo u pravoj košarkaškoj atmosferi, protiv veoma dobrog tima. Na nama je da probamo da odigramo najbolju moguću utakmicu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading