"JOKIĆ JE BOLJI OD LEBRONA, DŽORDANA, KOBIJA..." Legendarni NBA trener stavio Jokića na mesto najboljih ikada

12:01 | 22-04-2024

Košarka 0

Nakon još jedne impresivne partije u otvaranju plej-ofa, Nikola Jokić dobija pohvale sa svih strana.

joka
EPA-EFE/ADAM DAVIS SHUTTERSTOCK OUT

Poslednji u nizu je čuveni trener Džordž Karl, jedan od samo devetorice trenera koji su ostvarili više od 1.000 pobeda u NBA ligi.

Iako možda donekle subjektivan zbog dugogodišnjeg vođenja Denver Nagetsa, Karlovo mišljenje ima veliku težinu u košarkaškom svetu.

"U košarci sam 50 godina, gledao sam neverovatne igrače, uključujući Konija (Houkinsa), Džulijusa (Irvinga), Majkla (Džordana), Tima (Dankana), Šeka (O'Nila), KAJ (Karim Abdul-Džabar), Kobija (Brajanta) i LBJ (Lebrona Džejmsa). Ali s ove tačke, mislim da je Jokić verovatno najbolji igrač koga sam gledao da igra košarku", napisao je Karl na društvenoj mreži "X".

TAKO JE BLIZU Jokić MVP pehar drži jednom rukom, ali evo ko su mu najveći konkurenti

Karl je trenirao Denver Nagetse, Klivlend Kavalirse, Golden Stejt Voriorse, Sijetl Supersonikse, Milvoki Bakse i Sakramento Kingse, gde je okončao karijeru 2016. godine.

Iako nije osvojio šampionski prsten, smatra se jednim od najboljih trenera u NBA istoriji. Takođe, 12 puta je vodio timove do više od 50 pobeda u sezoni, te 22 puta je vodio ekipe u plej-of sa pet različitih klubova.

Najbliže osvajanju šampionskog prstena bio je 1996. sa Supersonicsima, kada je poražen od slavne generacije Čikago Bulsa u finalu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading