JEDAN TIM JE OŠTEĆEN Evroliga se oglasila, sudije su napravile veliku grešku

19:05 | 01-05-2024

Košarka 0

Mnogo spornih situacija u četvrfinalnim okršajima

Evroliga

Košarkaši Makabija pobedili su Panatinaikos 85:83, dok je Barselona bila bolja od Olimpijakosa posle produžetka 82:80.

Oba duela obeležile su kontroverzne sudijske odluke. Evroliga je morala da reaguje i to je i učinila i izdala saopštenje na zvaničnom sajtu. Potvrdila je i da je jedan tim oštećen - Olimpijakos.

Spomenute su dve sporne situacije. Prva na 57 sekundi pre kraja kada je Džoš Nibo uhvatio loptu blizu aut linije. Sudija Kardum bio je iza njega i nije se oglasio.

- Posle pregledanja snimka iz svih uglova, nije pronađen nijedan ključni dokaz koji pokazuje da je Nibo nagazio aut liniju. Njegova peta je podignuta i nijedan ugao kamere ne pokazuje drugačiji ugao - piše u saopštenju.

Drugi snimak je na 15 sekundi pre kraja kada su sudije prvo pokazale da je Matijas Lesor kasnio sa blokadom i da se poeni Makabija priznaju. Posle gledanja snimka ustanovljeno je da je doneta pogrešna odluka i da će biti "mrtva lopta". Skakali su za nju Nibo i Lesor, posed je bio za Makabi, Lorenco Braun je fauliran i pogodio je oba slobodna bacanja. Posle toga je Kendrik Nan promašio trojku za pobedu. U saopštenju se navodi da je odluka sudija bila dobra i da je trebalo da bude dosuđena "mrtva lopta" i da tu ništa nije sporno pošto posle blokade Lesora ni jedan ni drugi tim nije imao čistu loptu u svom posedu.

Na 16,3 sekunde pre kraja četvrte deonice Barselona je izvodila aut, Tomaš Satoranski je prekoračio vreme, prošlo je više od pet sekundi i trebalo je lopta da pripadne Olimpijakosu. U tom momentu bilo je 71:69 za grčki tim i posle tog auta je Nkolas Laprovitola pogodio za izjednačenje i produžetak.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading