HRVATI PRESUDILI SRPKINJAMA Crna Gora ponovo slavila, meč obeležilo skandalozno suđenje

19:46 | 03-03-2024

Ostali sportovi 0

Rukometašice Srbije opet izgubile od Crne Gore

Bregar
EPA-EFE/Bo Amstrup

Rukometašice Srbije poražene su od Crne Gore 26:25 u četvrtom meču grupe 6, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u u Mađarskoj, Švajcarskoj i Austriji.

Tvrd meč rešen je u napetoj završnici i poslednjim minutima, a bio je dramatičniji nego onaj u Zrenjaninu kada su Crnogorke slavile sa 31:30.

Ponovo je Crna Gora bolje otvorila meč, ali je raspoložena među stativama bila Moli Kubina. Devojka iz Ade nije dozvolila domaćinu da napravi ozbiljniju prevagu iako su imale prednost sudijskog para iz Hrvatske. 

Braća Lončar - Davor i Zoran, u prvom poluvremenu dosudile su čak pet sedmeraca (na kraju devet) Crnogorkama, nije bilo ništa manje ni isključenja zbog čega se dobra igra Srbije nije odrazila na rezultat. Na kraju, sudijski par iz Hrvatske svojom odlukom direktno je uticao na rezultat. 

Jovana Jovović prošla je do linije šest metara, šutirala i matirala golmana Crne Gore, ali je njen gol, kao i nekoliko puta ranije poništen zbog nepostojećeg probijanja. Iznerviralo je to Uroša Bregara koji je zagrlio sudije i ironično im čestitao na "izvanrednom" kriterijumu u Podgorici...

Kako je počelo drugo poluvreme Srbija je povela sa dva razlike, imale su naše rukometašice nekoliko prilika da steknu i tri gola viška, ali je sudijski tandem uspevao da održi Crnogorke u igri. Ponovo je izabranicama Uroša Bregara najviše problema stvorila Itana Grbić, a briljirala je i Matea Pletikosić.

Igralo se u egalu sve do 48. minuta kada je Davor Lončar dusodio, najblaže rečeno, sporno probijanje Anđeli Janjušević. Sevnula je kontra Crne Gore, gol je postigla Tatjana Brnović i donela "lavicama" preokret. Nažalost, povratka nije bilo. 

Pokušala je Srbija da uhvati priključak u finišu meča, na pet minuta pre kraja Anđela Janjušević postigla je gol, ali je usledila nova skandalozna odluka sudijskog para... Braća Lončar poništile su gol zbog navodnog probijanja Katarine Bojičić. U narednom napadu, deveti penal za Crnogorke koji je realizovala Matea Pletikosić i stavila tačku na meč. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading