BRAVO, BRAVO, BRAVO Srpski džudisti protiv Hrvata do istorijske bronze u na Evropskom ekipnom prvenstvu

19:31 | 28-04-2024

Ostali sportovi 0

Veliki uspeh za naše džudiste.

reprezentacija srbije u džudou
džk crvena zvezda

Miks tim Srbije osvojio je danas bronzanu medalju na Evropskom seniorskom prvenstvu u džudou, koje je održano u Zagrebu. Srbija je u meču za bronzanu medalju pobedila selekciju Hrvatske rezultatom 4:2. 

- Srpski džudisti su još jednom ispisali najlepše stranice sportske istorije. Po prvi put od kada se na EP džudisti nadmeću u miks formatu osvojena je bronzana medalja. Srpski džudisti u sastavu Marica Perišić, Andrea Stojadinov, Milica Žabić, Jovana Čakarević, Milica Cvijić, Strahinja Bunčić, Filip Jovanović, Darko Brašnjović, Nemanja Majdov, Igor Vračar i Bojan Došen sa trenerima Vladimirom Jovičićem, Nikolom Nikolićem i Ljubišom Majdovim doneli su toliko željeno odličje i savladali reprezentaciju Hrvatske na domaćem terenu - saopšteno je danas iz Džudo saveza Srbije.

Prezadovoljan je bio i trener Srbije Vladimir Jovičić.

- Medalja osvojena u ekipnom takmičenju najbolje govori da smo na pravom putu imajući u vidu da ćemo se i na Olimpijskim igrama takmičiti u miks konkurenciji. Kroz svaki meč videlo se koliko želimo ovu medalju. Uspeh koji su naši džudisti postigli kompenzovao je greške koje su imali u individualnoj konkurenciji. Uspeli smo i ispisali istoriju džudoa i srpskog sporta - rekao je trener reprezentacije Srbije Vladimir Jovičić.

Marica Perišić trofejna srpska džudistkinja i članica Crvene zvezde ostvarila je sve pobede u ekipnom takmičenju.

- Bilo je neverovatno. U atmosferi velikog pritiska, u Hrvatskoj protiv domaćina jasno je da nam nije bilo lako. Ipak bili smo kao jedan i uspeli smo. Ekipno nadmetanje u džudou je potpuno drugog karaktera. Upravo zato i želim da istaknem da smo svi bili kao jedan što se i vidi po rezultatu - rekla je Marica Perišić.

Jedan od junaka ovog prvenstva bio je i Darko Brašnjović, trofejni reprezentativac i član ODŽK Beograd. On je u odlučujućem meču sa Dominikom Družetom, iako je zaradio dve kazne, pobedio hrvatskog džudistu.

- Neverovatan je doživljaj sve ovo što se dešavalo u Zagrebu proteklih dana. U završnici u ovom ekipnom duelu uspeli smo usred Zagreba da pobedimo domaćine, to valjda najbolje govori. Svi takmičari su im u top formi, jer nas sve ubrzo očekuju OI. Čestitao bih svima na fantastičnom rezultatu - naveo je Brašnjović.

reprezentacija srbije u džudou džk crvena zvezda
 

Bojan Došen, koji je prvotimac Crvene zvezde, bio je čovek odluke na duelu sa Hrvatskom.

- Bio sam smiren. Znao sam da ne smem da pogrešim. Nije bilo lako imao sam protiv sebe odličnog džudistu Zlatka Kumrića, ali ovoga puta Srbija je bila bolja - istakao je Došen.

U ekipi Srbije su svi dali nesebičan doprinos. Milica Žabić, koja je trofejna reprezentativka i članica Crvene zvezde, dominirala je smirenošću i još jednom pokazala vrhunsko izdanje.

- Meč sam sve vreme držala pod kontrolom. Držala sam se taktike, da pobedim i to sam učinila. Želim da čestitam svima, jer smo zaista imali odlične protivnike, borce koji su u top formi i koje uskoro kao i nas očekuju OI - istakla je Milica Žabić.

Tim Srbije odlično je otvorio učešće na EP. "Orlovi" su u prvom duelu pobedili Mađarsku 4:0. Srbija je potom poražena od Nemačke rezultatom 4:1.

Međutim, Srbija je u repesažu nadigrala Austriju 4:2, a potom su "orlovi" u meču za bronzanu medalju bili bolji od Hrvatske 4:2.

Ambasador Srbije u BiH i predsednik Džudo saveza Srbije Ivan Todorov čestitao je reprezentativcima Srbije osvajanje bronzane medalje na EP.

- Čestitke reprezentativcima, stručnom timu, svima koji su učestvovali u kovanju ove istorijske medalje. Imajući u vidu da ćemo i na OI učestvovati u miks takmičenju, sasvim je sigurno da možemo da računamo da nas ovi momci i devojke mogu obradovati i u Parizu - istakao je Todorov.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading