BORILAČKA BAŠTA Petros zauzeo prvo mesto na Evropskom kupu - dominacija od kik boksa do muj taja

13:56 | 19-04-2024

Ostali sportovi 0

Sjajno izdanje mladih srpskih boraca.

arhiva
Privatna arhiva

Borilački klub Petros nastavlja da ostvaruje sjajne rezultate kako na nacionalnom nivou, tako i na međunarodnom. Na nedavno održanom kik boks Evropskom kupu u Sarajevu je ekipno zauzeo prvo mesto i tako odbranio titulu na spomenutom prvenstvu. 

"GOVORIM STARORUSKI KADA PRIČAM SA SRBIMA" Natalija Šadrina za sport.alo pred početak EP u Beogradu poslala poruku našem narodu

Radi se o konkurenciji mlađih kadeta, a učestvovalo je 47 klubova iz 12 zemalja, što navedenom uspehu dodatno daje na značaju.

Takođe, na pojedinačnom prvenstvu Srbije u boksu, Petros je zauzeo drugo mesto, pritom pobedivši četiri šampiona naše države. Što se savatea tiče, takođe je zauzeo drugo mesto ekipno, osvojivši čak 17 medalja. U muj taiju su u četvrtom kolu lige Srbije zabeležene tri pobede.

arhiva Privatna arhiva
 

- Presrećan sam zbog rezultata koje ovi klinci prave, s obzirom na to da se takmičimo u pet disciplina: kik boksu, savateu, boksu, sandi i muj taju. To su deca koja dugo treniraju, krenuli su maltene iz pelena i iz godine u godinu postaju pravi borci - rekao je za sport.alo Petar Damjanović, prvi čovek i trener kluba, pa je u istom dahu nastavio:

- Činjenica da smo uvek u prva dva tima ekipno u svim sportovima pokazuju da se rad, trud, želja i ljubav prema sportu uvek isplati, a ova deca koja postižu te rezulate ujedno odrastaju zajedno i stvaraju prijateljstva, druže se i povrh svega, obećavaju da će biti reprezentativci naše zemlje, da će predstavljati našu trobojku, ako Bog da jednog dana i na Olimpijskim igrama. To je činjenica koja me pokreće da ih vodim po celoj Evropi i da zajedničkim snagama idemo ka tom cilju da se jednog dana, Bože pravde, čuje kada budemo uzimali medalje i trofeje - zaključio je Damjanović.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading