"KRALJ CIGANA" DOŽIVEO DEBAKL Ukrajinca pokrali, ali su sudije presudile - Usik ispisao istoriju (VIDEO)

08:12 | 19-05-2024

Ostali sportovi 0

Fantastična borba u Rijadu.

Tajson Fjuri, Oleksander Usik

Spektakl je bio najavljen. Na kraju smo spektakl i dobili. Fantastičnu borbu su nam priuštili Tajson Fjuri i Oleksander Usik koji je postao apsolutni šampion sveta u teškoj kategoriji!

Ukrajinac je objedinio sva četiri najznačajnija pojasa teške kategorije - WBA, WBC, WBO, IBF što je podvig koji je poslednji put pošao za rukom Lenoksu Luisu pre četvrt veka (1999. godine)?!

To dodatno daje na značaju Usikovoj pobedi kojeg je sudija u ringu, utisak je, pokrao. Sve se odigravalo u samom finišu devete runde.

Serijom fantastičnih udaraca je Fjuri bio u nokdaunu. Potpuno je dezorijentisano delovao "kralj cigana". Pride je bio i raskrvavljen...

Na konopcima se našao Fjuri, ali je sudija zaustavio meč i započeo odbrojavanje taman na kraju te devete runde.

 

 

Usik nije imao ni sreće u toj situaciji. Bio je bolji rival, pa je pobedu dobio tek posle sudijskog preglasavanja i to u odnosu 2:1.

Jedan sudija je glasao 114:113 za Usika, drugi 115:112 za Ukrajinca, dok je treći prednost dao Fjuriju 114:113.

Kako god bilo, zasluženo je Usik pobedio u zaista spektakularnoj borbi koju su iz prvih redova ispratili Kristijano Ronaldo, Nejmar, Stiven Džerard, Žan Klod Van Dam i ostale svetske face.

Ono što čitavoj borbi daje dodatnu notu je već prihvaćeni revanš meč koji planiran za oktobar ove godine. Nema dileme da nas čeka još jedna fantastična borba. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading