SPEKTAKL U BEOGRADU "Ruka prijateljstva" mladim bokserima Srbije

10:18 | 18-06-2024

Ostali sportovi 0

Bokserski klub Olimp sa Zvezdare organizovao je prijateljski turnir pod nazivom "Ruka prijateljstva"

Bokserski klub Olimp
Privatna arhiva

Predsednik domaćina iz Beograda Zlatko Došljak rekao je da su ovakvi susreti od velikog značaja u formiranju najmlađih i da uz pomoć njih stiču neophodne životne vrednosti.

- Važnost ovakvih okupljanja ne može se dovoljno naglasiti. Povezivanjem dece iz različitih gradova ne samo da promovišemo sport, već i širimo kulturu prijateljstva i zajedništva. Deca kroz ove susrete uče da su deo šire zajednice i da sport ima moć da prevaziđe sve razlike, bilo da su one geografske, socijalne ili kulturne. Ovo povezivanje mladih sportista pomaže u izgradnji zdravijeg i snažnijeg društva, gde se vrednosti poput fer-pleja, poštovanja i solidarnosti stavljaju na prvo mesto - rekao je Došljak. 

Ovaj događaj pod nazivom "Ruka prijateljstva" je organizovan na stadionu FK Zvezdara s ciljem da se poboljša saradnja među klubovima i omogući deci iz različitih gradova da se međusobno upoznaju, druže i kroz boks razvijaju prijateljstva koja će trajati čitav život.

Bokserski klub Olimp Privatna arhiva
 

 

- Kao inicijator ovog druženja i okupljanja ponosan sam što smo poslali jednu lepu poruku jedinstva i prijateljstva. Ujedinjeni klubovi su pokazali da saradnja i zajednički rad mogu doneti mnogo dobrobiti ne samo za naše klubove, već i za sport u celini. Očekujemo podršku Bokserskog saveza Srbije u ovoj našoj inicijativi, koja će pomoći u promociji boksa i širenju pozitivne slike o ovom sportu širom zemlje. Druženje dece iz različitih gradova najbolji je pokazatelj da smo na pravom putu - objasnio je predsednik BK Olimp.

Došljak se zahvalio klubovima koji su odvojili vreme i došli da podrže ovu inicijativu. Tako se zahvalio BK Banat i treneru Milivoj Šojiću, BK Inđija i treneru Milanu Topiću, BK Pilot i treneru Marku Isailoviću, BK Kid Bleki i treneru Vojinu Stankoviću, kao i BK Fokus treneru Predragu Spasojeviću.

- Hvala i svim klubovima koji su deo ovog prijateljstva, ali nisu bili u mogućnosti da prisustvuju ovog puta. Verujem da će nas na sledećem druženju, koje će organizovati neki drugi klub iz ove mreže, biti još više. Posebnu zahvalnost dugujemo fudbalskoj legendi Bošku Đurovskom, koji je svojim prisustvom na stadionu dao podršku ovom okupljanju i deci koja su učestvovala. Njegova podrška pokazuje koliko je važno da istaknute ličnosti iz sveta sporta podržavaju ovakve inicijative i budu uzor mlađim generacijama. Veliko hvala FK Zvezdara što su nam omogućili korišćenje terena za organizaciju ovog događaja - zaključio je Došljak.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading