SVEČANOST NA VIDOVDAN Šahovski savez Beograda proslavio 67 godina od osnivanja

15:10 | 28-06-2024

Ostali sportovi 0

Upriličena svečanost povodom 67 godina od osnivanja Šahovskog saveza Beograda

Šahovski savez Beograda
Alo

U zgradi "Borba" upriličena je svečanost u čast 67 godina od osnivanja Šahovskog saveza Beograda i to na jedan od najvećih srpskih praznika - Vidovdan. 

Ovaj događaj je upriličen u vreme održavanja Vidovdanskog rejting turnira (27. - 30. jun) u organizaciji Šahovskog saveza Beograda, koji se po drugi put održava u srpskoj prestonici. 

"NAŠA NOVA DESETICA" ŠSB proslavio 67 godina na 11. Sportskom Sabranju Svete Srbije

Na početku je intonirana himna Republike Srbije "Bože pravde", a potom se prisutnima obratio Andrija Jorgić, predsednik Šahovskog saveza Beograda. 

- Želim da se zahvalim svim prijateljima koji su došli da upriliče ovaj događaj. Drago mi je da smo ponovo svi ovde, u zgradi "Borba", koja predstavlja pravu kuću srpskog šaha i šahovski dom i tako treba i da bude. Posebno mi je drago što je sa nama i otac Luke Budisavljevića, koji je beleži sjajne rezultate u poslednje vreme. Naš cilj je da promovišemo šah među decom, da oni kroz ovu igru izrastu u dobre i plemenite ljude, za to treba da se borimo. Mi smo u znak podrške i prijateljstva koje imamo sa našom braćom na Kosovu i Metohiji organizovali ovaj Vidovdanski rejting turnir prošle godine po prvi put u Beogradu, jer oni dole nisu bili u prilici to da učine, a zadovoljstvom smo to uradili i ovaj put. Još jednom želim da se zahvalim svima što ste došli - poručio je Jorgić. 

Potom, prikazan je i kraći film o svemu onome što je Šahovski savez Beograda učinio za razvoj šaha u našoj zemlji. 

Na kraju, Andrija Jorgić je dodelio priznanja svima koji su doprineli i pomogli Šahovskom savezu Beograda i turnirima koji su pod njegovom organizacijom. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading