NOVAK NEZAUSTAVLJIV U ŠANGAJU Đoković preslišao Safijulina i bez izgubljenog seta stigao do četvrtfinala!

13:51 | 09-10-2024

Tenis 0

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Mastersa u Šangaju.

novak đoković

Najbolji teniser svih vremena je u osmini finala savladao Rusa Romana Safijulina sa 2:0, po setovima 6:3, 6:2, posle jednog sata i 15 minuta igre.

Novak je odlično započeo meč i dobio prvi gem sa nulom. Zatim je u narednom imao brejk loptu, ali je Rus uspeo da je spasi i dođe do izjednačenja. U nastavku je viđena velika borba, teniseri su uspešno dobijali gemove na svoj servis, da bi u petom Safijulin došao do brejk lopte, koju je Đoković spasio.

U osmom gemu Novak konačno stiže do brejka i odmah zatim u sledećem dolazi do prvog seta.

Gde je stao u završnici prvog, srpski teniser je nastavio na startu drugog dela igre. Odmah je u prvom gemu oduzeo servis protivniku i potom je to bez ikakvih problema potvrdio.

Safijulin je prekinuo veliki nalet i smanjio na 2:1, da bi u sledećem gemu osvojio neverovatan poen i došao do brejk lopte. Ipak, to nije poremetilo Đokovića, koji je ponovo osvojio gem i došao do 3:1. Zatim je napravio još jedan brejk i to sa nulom i ada je potpuno slomio otpor Safijulina.

Uspeo je Rus još jedan gem i onda je Novak u osmom gemu servirao za pobedu i bez ikakvih problema došao do trećeg trijumfa u isto toliko mečeva sa Romanom.

Srbin je bez izgubljenog seta stigao do četvrtfinala i potvrdio je da se nalazi u sjajnoj formi. U borbi za polufinale Đoković će igrati sa Čehom Mešnikom, koji je napravio iznenađenje i pobedio Grigora Dimitrova.

 

ĐOKOVIĆ - SAFIJULIN 6:3, 6:2

Drugi set

6:2 - Kraj!

5:2 - Dobija Rus ovaj gem. U narednom će Novak servirati za plasman u četvrtfinale.

5:1 - Još jedan rutinski osvojen gem. Đoković je na korak od pobede.

4:1 - Dupli brejk! Savršen gem za Đokovića koji je po drugi put u ovom setu oduzeo servis protivniku, ovoga puta sa nulom. Najbolji teniser svih vremena krupnim koracima grabi ka četvrtfinalu.

3:1 - Izuzetno težak gem za Novaka. Rus je čudesnim poenom stigao do brejk lopte, ali ju je Đoković spasio. Potom je osvojio još dva poena i uspešno okončao gem.

2:1 - Konačno Rus prekida seriju Đokovića. Siguran je bio u svom servis gemu i smanjio je na 2:1.

 

 

2:0 - Novak deluje nezaustavljivo. Srpski teniser je osvojio peti gem zaredom i 20 od poslednja 24 poena. Sada je uzeo gem sa nulom i potvrdio brejk

1:0 - Đoković pravi brejk na startu drugog seta. Srpski teniser je osvojio četvrti gem u nizu.

Prvi set

6:3 - Novak vodi sa 1:0 u setovima! Bilo je 30:30 u devetom gemu, ali je onda Novak najpre odigrao sjajan poen, a potom je asom okončao prvi deo igre.

5:3 - Evo brejka! Sjajan gem Đokovića koji je konačno uspeo da oduzme servis rivalu. Srpski teniser će u narednom gemu servirati za prvi set.

4:3 - Siguran gem za Đokovića. Izgubio je samo jedan poen. Još uvek bez brejka

3:3 - Novo izjednačenje. Velika borba u prvom setu.

3:2 - Novak teškom mukom dobija ovaj gem. Roman je imao brejk loptu, ali je srpski teniser uspeo da je spasi i da ponovo povede.

2:2 - Ovoga puta Rus uzima gem bez izgubljenog poena.

2:1 - Dobri servisi Novaka Đokovića, igra sjajno na početku meča.

1:1 - Mala drama... Bio je Novak blizu brejka, ali je jedna važna loptica završila na liniji.

1:0 - Novak kao furija, odigrao je gem bez izgubljenog poena.

 

- Novak prvi servira

 

 

12.05 - Novak je istakao da mu se još uvek igra tenis, i da će sledeće godine biti na terenu.

11.33 - Ovo je treći međusobni susret Đokovića i Safijulina. Oba meča do sada je dobio srpski teniser. Najpre je slavio pre dve godine u Tel Avivu sa 6:1, 7:6, a zatim i ove godine u Monte Karlu 6:1, 6:2.

11.30 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču osmine finala Mastersa u Šangaju između Novaka Đokovića i Romana Safijulina. Uz sport.Alo možete pratiti dešavanja iz Šangaja.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading