TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA TENISERKE Goran Ivanišević je izvukao iz pakla, trpela užasne batine oca, zvali je "čudom od deteta"

15:20 | 10-10-2023

Tenis 0

Nije retkost da teniseri i teniserke imaju probleme sa svojim rodteljima, pre svega očevima, ali malo ko je prošao pakao koji je doživela Mirjana Lučić-Baroni, bivša hrvatska igračica

Mirjana Lučić Baroni
EPA/TANNEN MAURY

Baronijev život prati prava filmska priča. Osvojila je 1998. godine svoju prvu WTA titulu na turniru u Bolu, sa samo 16 godina, a stigla je i do titule u dubl konkurenciji na Australijan openu, zajedno sa Martinom Hingis. 

Činilo se da je za Hrvaticu samo nebo granica, ali je Lučić-Baroni ubrzo nestala sa teniske mape. Razlog za to je bio njen otac, koji ju je godinama maltretirao. 

- Počelo je kada sam imala samo pet godina, izgubila sam od starije igračice na treningu, a kada sam došla kući udario me je toliko jako po nosu da je svuda bila krv - rekla je tada Hrvatica. 

KAKVA SENZACIJA U ŽENSKOM TENISU Grend slem šampionka se obrukala, izgubila od 569. teniserke sveta

U jednom trenutku života otac ih je ostavio bez novca, a uz pomoć Gorana Ivaniševića su ona i njena majka prešle u Ameriku, gde nije sve išlo tako glatko. U SAD-u je krenula od nule, radila je kao blagajnica, a tenisu se vratila 2007. godine, kada je počela nastupati na turnirima za 50 dolara. 

- Goran mi je spasio život. Izgledalo je kao u filmovima o Džejmsu Bondu, osim što se radilo o našim životima - rekla je Lučić Baroni. 

Krajem 2007. godine upoznala je Daniela Baronija, italijanskog preduzetnika, sa kojim je i danas u braku, a koji je finansirao njen povratak na ozbiljne turnire. 

Uspela je da 2014. godine osvoji turnir u Montrealu, čak 16 godina nakon prvenca, što je i danas najveći razmak između dve titule na WTA turu. Najbolji plasman imala je 2017. godine kada je bila 20. na svetu, a karijeru je završila sa tri pehara u singl konkurenciji. Takođe, igrala je i polufinale Australijan opena 2017. godine, gde je poražena od Serene Vilijams.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading