ZABRINUT JE ZBOG RAFE Nadalov trener nije optimističan, evo i zašto

12:35 | 17-12-2023

Tenis 0

Njegov trener Karlos Moja svestan je da će najteže biti preći sa treninga na takmičarske mečeve.

Nadal se oglasio
EPA-EFE/LUKAS COCH

 

Rafael Nadal je odradio prvi deo priprema pred povratak na terena i početak nove sezone.

Njegov trener Karlos Moja svestan je da će najteže biti preći sa treninga na takmičarske mečeve. Rafa je propustio skoro celu 2023. godinu, zbog povrede se povukao sa Australijan opena, letos je operisao kuk, a oporavak je bio težak i dug.

- Bilo bi me strah kada bi sutra počeo Australijan open. Mislim da se najviše plašim kako će Rafa sa treninga preći na takmičarske mečeve - rekao je Karlos Moja.

Pred Rafaelom Nadalom su ozbiljan iskušenja, posebno na grend slem takmičenjima, jer bi mogao da igra mečeve od pet setova, a samo je jedan dan odmora između takmičenja.

- Nemoguće je na trenignu imati iste uslove kao na mečevima. Odigrati pet setova, pobediti, odmoriti se, vratiti na teren posle dva dana. O tome razmišljam sad, posebno zbog grend slemova. Ali, ima vremena. Ostalo je još mesec dana do turniru u Melburnu, pre toga igraće u Brizbejnu. Na dobrom je putu, samo mora da nastavi da ide etapu po etapu. Potrebno je da igra mečeve i vrati ritam.

Nadal je veliki borac, pa i Moja ističe da je za sve sposoban iako nije bio na terenu godinu dana.

- Šest meseci je do Rolan Garosa i mnogo je problema koje treba rešiti. Ali, sa velikim optimizmom čeka svoj omiljeni turnir. Mene ništa ne može da iznenadi kada je Nadal u pitanju. On je uvek sposoban da osvoji svaki trofej.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading