NOVU GODINU ĆU DOČEKATI SA NOVAKOM Olga Danilović nikad iskrenije progovrila o Đokoviću, košarci, putovanjima zbog dečka...

17:01 | 30-12-2023

Tenis 0

Olga će biti jedan od aduta Srbije na Junajted kupu

Novak Đoković
Printscreen/Instagram

Novu godinu dočekaću, sad već tradicionalno, sa Novakom Đokovićem i ostalim srpskim teniserima koji se u Australiji spremaju za početak nove sezone, kaže Olga Danilović.

Naša najbolja teniserka pričala je za magazin Er Srbije, a otkrila je zašto za sebe kaže da živi na aerodromu, koliko vremena provodi u Sloveniji i Španiji zbog veze sa golmanom Janom Oblakom, ali i šta joj nedostaje iz detinjstva, ko joj je teniski uzor i kako to da pored oca Predraga Danilovića nije završila u košarci nego sa reketom u ruci.

Šta ćete sebi poželeti u ponoć 31. decembra?

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Sebi ću, kao i svake godine, poželeti da budem zdrava, bez povreda, da budem srećna i ispunjena na profesionalnom i na privatnom planu. I naravno, da mi svaka naredna godina bude uspešnija od prethodne.

Gde ćeš i sa kim dočekati Novu godinu?

- Dugi niz godina dočekujem Novu godinu u Australiji, zbog teniske turneje. Tako ću i 2024. dočekati sa kolegama teniserima i teniserkama iz Srbije, a to je za nas sad već neka tradicija. Najlepše uspomene na dočeke nosim iz detinjstva, a to su otvaranje poklona kod kuće sa bratom Vukom i sestrom Sonjom.

Olga Danilović EPA-EFE/Anders Bjuro SWEDEN OUT
 

 

Imaš li omiljeni turnir, omiljenu podlogu, grad u kojem najviše voliš da igraš?

- Omiljena podloga mi je šljaka, a omiljen gradovi za igru su Madrid i Pariz. Obožavam Španiju, a Pariz je stvarno grad svetlosti i ljubavi, tako da ne treba ništa više dodati.


Koliko ti je prednost ili možda problem što si levoruka?

- To što igram levom rukom više smatram prednošću nego manom. Ljudi kažu da je uvek teže igrati protiv levorukih tenisera zbog drugačije rotacije na servisu. I naravno, zato što forhend često ide na njihov bekhend.

Ko ti je uzor, da li je iz muškog ili iz ženskog tenisa?

- Mnogo volim da gledam video snimke Monike Seleš i njenih mečeva. Ona je, nažalost, završila karijeru pre nego što sam počela da igram. Ali njen stav i borba na terenu su mi uvek davali motivaciju da i ja jednog dana tako zaigram. Tu je, naravno, i Novak Đoković koji je za srpski tenis uradio mnogo i svima nama pokazao da ništa nije nemoguće.


Da li si ikad bila u nedoumici da li da se baviš tenisom ili možda košarkom, budući da je tvoj otac Predrag Danilović jedan od najboljih košarkaša naše zemlje svih vremena?

- Pre nego što sam otišla na svoj prvi teniski trening, a tom prilikom se desila ljubav na prvi pogled, oprobala sam se u nekoliko drugih sportova. Međutim, košarka me nikad nije privlačila, kao ni kolektivni sportovi generalno. Obožavam da gledam sve sportove, najviše odbojku, košarku i fudbal.

Olga i Oblak Printscreen/Instagram
 

 

Utisak je da sve manje vremena provodiš u Beogradu. Koliko si često kod kuće?

- Kad me neko pita gde mi je mesto boravka, ja se našalim pa kažem aerodrom. Deo sezone sam u Sloveniji i Španiji, svi znaju zbog čega (zbog dečka golmana Atletiko Madrida Jana Oblaka prim. aut.) i ne provodim u Beogradu onoliko vremena koliko bih želela. Kad god mogu dođem, makar i na dan ili dva, ali u mom gradu najbolje punim baterije. Inače, volim da putujem, da upoznajem drugačije kulture, različite ljude, raznu hranu... 

Ranije si pričala da voliš da gledaš TV serije. Imaš li neku preporuku za ove praznične dane?

- Nema serije koju nisam pogledala! Mnogo vremena provodim u putu i ume da mi se desi da pogledam celu sezonu u jednom danu. Uvek bih preporučila "Prijatelje", to mi je omiljena serija i rado joj se vraćam kad god nemam ideju šta bih gledala. Preporuka može da bude i za seriju "Lupen".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading