UZBUNA KADA JOJ (NI)JE VREME Koliko povreda remeti planove Novaku Đokoviću, Australijan open nije jedini problem

07:00 | 04-01-2024

Tenis 0

Brigu, zabrinutost, zebnju, ali i veru i nadu osećaju navijači Novaka Đokovića pred prvi grend slem u sezoni

Novak Đoković
AP Photo/Trevor Collens

Poraz Novaka Đokovića od Aleksa De Minora u četvrtfinalu Junajted kupa najmanji je razlog za strah i uzbunu. Izgubiti u uvertiri za grend slem može čak i da donese više koristi od trijumfa, što je svetski broj jedan već nebrojano puta i dokazao.

Ono što plaši jeste povreda zgloba desne ruke. Svesno ili ne, Novak je rizikovao pogoršanje odlukom da uopšte zaigra protiv Australijanca.

Dobra stvar je što do početka Australijan opena ima još deset dana. Ako nije reč o težoj povredi, to je sasvim dovoljno vremena za oporavak i povratak u optimalnu formu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Nije tako strašno, uzećemo nekoliko dana slobodno i onda se spremiti za Melburn - rekao je Goran Ivanišević u razgovoru sa voditeljkom programa na "Pert areni".

I sam Novak dao je umereno optimističnu izjavu.

- Mislim da će sve biti u redu, da budem iskren. Znate, imalo je ogroman uticaj na moju igru, pogotovo na forhendu i na servisu. Opet, ne želim da provedem previše vremena pričajući o tome i da oduzmem bilo šta od zasluga De Minoru za pobedu. Bio je veoma čvrst, kao i uvek. Čestitam njemu i Australijancima. Moramo da nastavimo dalje, a moje misli su već u Melburnu - rekao je Đoković.

Novak Đoković AP Photo/Trevor Collens
 

 

Ukoliko pak nije tako bezazlena situacija, to bi moglo ozbiljno da poremeti Novakove planove u novoj sezoni. Nedavno je najbolji teniser svih vremena poručio kako mu je cilj osvajanje "zlatnog slema", što znači da prava na kiks nema na turnirima "velike četvorke" i Olimpijskim igrama. 

Takođe, Đoković je godinama unazad upravo u Melburnu postavljao platformu za nastavak godine, odatle je crpeo energiju i samopouzdanje.

U poslednja dva navrata kada je slavio na Australijan openu Novaka su pratile povrede. Najpre je imao problem sa trbušnim mišićem koji je "pocepao" u trećem kolu na meču protiv Tejlora Frica u trećem kolu, dok ga je prošle godine kroz ceo turnir pratila povreda zadnje lože. U oba navrata postajala je opravdana bojazan da bi Đoković mogao da odustane, da se povuče sa turnira, ali bi svaki put igrao preko granice bola i dolazio do trofeja.

Ako je povreda već morala da se desi, onda je bolje što je usledila sad. Samo da se situacija ne pogorša, podesiće Đoković nišanske sprave do 14. januara. Iskustva u ovakvim situacijama ima na pretek, o znanju da i ne govorimo. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading