LEGENDARNI TENISER ISHVALIO ĐOKOVIĆA: Novak je beštija

12:02 | 12-01-2024

Tenis 0

Nekadašnji dvostruki finalista Rolan Garosa sipao hvalospeve na račun najboljeg u istoriji

EPA
EPA

U potpuno drugačijem rezultatskom stanju Novak Đoković započinje 2024. godinu u odnosu na prošlu. Pre godinu dana je Rafael Nadal imao dva grend slema više u odnosu na Srbina, dok je sada situacija - obrnuta.

Trenutno je Đoković na 24 najveća teniska trofeja, dok je Nadal ostao na 23. I izvesno je da na Australijan Openu neće moći da stigne prvog tenisera sveta.

Impresioniran formom i igrom Đokovića je i Aleks Koreča bivši dvostruki finalista Rolan Garosa i nekadašnji trener naše Olge Danilović.

- Mene je mnogo impresioniralo kako je osvojio ove tri titule u prošloj godini. I još je igrao finale Vimbldona i pobedio na Mastersu u Torinu - počeo je Španac u intervjuu za špansku Marku.

Sumnja Koreča da je Đoković sposoban da ponovi prošlu sezonu, ali je Nole tu da ga demantuje na terenu.

- Zaista bi me iznenadilo kada bi i u 2024. pobedio na tri gren slema. Novak je i dalje beštija i kada je u formi, gotovo je nemoguće pobediti ga, ali su mu pratioci sve bliže. Razlika između njih je sve manja. Alkaras ga je već pobeđivao, Siner takođe. Ima sve više tenisera koji počinju da budu opasni u trećem ili četvrtom kolu, Rune, Rubljov, Cicipas, Dimitrov, Šelton, Hurkač… Više ih neće pobeđivati sa 6:2, 6:2, 6:2. Sa druge strane, uveren sam da će Novak i ove godine osvojiti neku veliku titulu.

Aleks Koreča EPA/PETER SCHNEIDER
 

 

Na pitanje ko su za njega najbolji tenisera sveta danas, Koreča ima jasan odgovor.

- Za mene su to Đoković i Alkaras a Siner je blizu. Nije osvojio nijedan gren slem nije bio prvi na svetu. Tu je i Medvedev. Imam osećaj i da će Zverev ove godine uraditi nešto veliko. Cicipas i Rubljov takođe veruju da mogu da pobeđuju a to nije ranije bio slučaj. 

Koreča je jasan u oceni da je Novak Đoković najbolji teniser svih vremena.

- Kada se gledaju cifre, Đoković je najviše pobeđivao i može da se smatra najboljim u tom aspektu. Čak Nadal i Federer Novaka smatraju najboljim. Druga stvar je kakav je ko od njih ostavio utisak. U košarci, na primer, za mene je najveći Majkl Džordan, a po rezultatima je najbolji Lebron Džejms. Sve zavisi ko je šta doneo na ljudskom nivou, na profesionalnom i kako su ga ljudi doživeli - zaključio je Španac.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading