NAŠLI SU NAČIN Evo zašto Novak Đoković ne može da bude kažnjen

14:57 | 07-02-2024

Tenis 0

Kad se hoće, naše se način...

Novak Đoković posle poraza od Janika Sinera
EPA-EFE/MAST IRHAM

Organizatori turnira "Slem šest kraljeva" pronašli su rupu u zakonu kako bi sprečili ATP da kazni igrače poput Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Ovi teniski velikani su deo šestorke koja će da igra na takozvanom Saudijskom slemu sa Karlosom Alkarazom, Janikom Sinerom, Danilom Medvedevim i Holgerom Runeom. Organizatori su već razmotrili način kako da zaobiđu stroga pravila koja okružuju nezvanične događaje prenosi "Žurnal".

Slem šest kraljeva privukao je pažnju zbog neobičnog mesta u kalendaru, budući da će se održati u oktobru - u periodu gustog rasporeda na ATP turnirima.

U tom mesecu su planirana dva Masters 1000 turnira u Šangaju i Parizu, dva ATP 500 turnira u Bazelu i Beču, kao i tri događaja sa po 250 poena.

To znači da će Đoković i petorica njegovih rivala morati da preskoče zvanični turnir kako bi igrali unosnu egzibiciju, koja će se održati u Rijadu. To je potez koji često nosi kaznu za igrače na ATP turu, ali su organizatori turnira već n

Rešenje je format od dva dana takmičenja, dan odmora, što znači da će igrači takmičiti manje od tri dana i moći će da izbegnu kršenje ATP protokola. U zvaničnom pravilniku turnira za 2024. godinu, igrači ne mogu ostvariti "platinumske benefite" ako se takmiče na onome što se smatra „nekvalifikovanim turnirom“.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading