POZNATI TENISKI STRUČNJAK JASNO TVRDI Novak će osvojiti još gren slemova ali najviše želi olimpijsko zlato

13:05 | 11-02-2024

Tenis 0

Nik Lester je jedan od TV komentatora koji gotovo svaki gren slem prati sa lica mesta

Novak
AP Photo/Alessandra Tarantino

Ove zime je bio član tandema sa Nikom Kirjosom na Australijskom openu. Iz prve ruke je gledao pobedu Janika Sinera nad Novakom Đokovićem i čudesni preokret protiv Danila Medvedeva u finalu, ali kaže da to ne znači da je došlo do smene generacija:

– Đoković će osvojiti još gren slem titula, ali najviše želi olimpijsko zlato – ističe ovaj Britanac u intervjuu za svoje zemljake.

Radio je za najveće svetske TV kuće. Bio je u Bi-Bi-Siju a sada je u Eurosportu. Bio je i teniser, ali skromnih dometa. Nikada nije ušao u prvih hiljadu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

– Za njega je najvažniji cilj u 2024. trijumf na Olimpijadi u Parizu i tome će se posvetiti.

Lester nema dileme kada je u pitanju Novakova karijera.

– Jedino što mu nedostaje u biografiji je zlatna medalja i sve će posvetiti tom cilju. Kada sve osvojite osim jednog, logično je da to postane vaš prioritet.

 

 

Britanac je gledao sve Novakove mečeve na Melburn parku.

– Za mene nema dileme, kada je maksimalno motivisan i spreman, i dalje je veoma teško pobediti ga na betonu. Uveren sam da će pod tim uslovima osvojiti još nekoliko gren slemova narednih godina.

OVAKAV PRESEDAN NIJE VIĐEN U TENISKOM SVETU Amerikanci stali na Novakovu stranu, ponizili Federera, navijači Švajcarca pobesneli zbog jednog detalja

Lester je uveren da je melburnški neuspeh samo prolazna epizoda u Đokovićevoj karijeri:

– Po onome što sam čuo u Melburnu, zaključio sam da je izgubio od Sinera zbog fizičkih problema. Nije bio na svom maksimumu. On postiže uspehe koje  niko nije u njegovim godinama i u nekom trenutku tako nešto mora da prestane.

Nole neće odigrati nijedan turnir u februaru, a Lester kaže da u nastavku sezone treba očekivati slične situacije.

– Sve manje će igrati. Učestvovaće u Indijan Velsu, ali ne verujem da ćemo ga videti u Majamiju. Ne verujem ni da će igrati u Monte Karlu. On je blizu 37. rođendana i mora da pravi takav raspored turnira koji će mu pružiti najbolju mogućnost da osvaja najveće titule i izbegava povrede. Tako će Novak isplanirati ovu sezonu. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading