NOVAKA ČEKA PAD NA ATP LISTI Đoković više nije prvi na svetu

17:12 | 04-06-2024

Tenis 0

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković neće biti u stanju da brani titulu na Rolan Garosu

Novak Đoković

Povlačenjem sa Rolan Garosa, Novak Đoković je prepustio Janiku Sineru prvu poziciju na ATP listi i od narednog ponedeljka će biti na drugom ili trećem mestu, u zavisnosti od rezultata Karlosa Alkarasa u Parizu.

Novak je u osmini finala pobedio Fransiska Serundola sa 3:2, ali je platio previsoku cenu, pošto je povredio koleno i neće biti u stanju da nastavi turnir.

S obzirom na to da je prošle godine osvojio titulu u Parizu, a sada je odustao u osmini finala, Đoković je izgubio poene i sada jedino pitanje ostaje hoće li narednog ponedeljka na ATP listi biti drugi ili treći.

Ono što je sigurno je da će od narednog ponedeljka prvi reket planete biti aktuelni šampion Australijan opena Italijan Janik Siner, koji je u prestonici Francuske već stigao u četvrtfinale, pa i dalje gaji nadu da će podići još jedan grend slem trofej.


Takođe, priliku da preskoči Noleta će imati i Španac Karlos Alkaras. Da bi se on našao ispred srpskog asa, potrebno mu je da osvoji Rolan Garos, što bi mu donelo skok na drugu poziciju svetske rang liste.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading