NEMAČKA U ČETVRTFINALU PREKO NESREĆNE DANSKE Prava kataklizma u Dortmundu - grmljavina, grad, kiša i pobeda domaćina

23:18 | 29-06-2024

EP2024 0

Odličan meč smo gledali.

app
AP Photo/Darko Vojinovic

Reprezentacija Nemačke se plasirala u četvrtfinale Evropskom prvenstva tako što je u Dortmundu savladala Dansku sa 2:0 (0:0). Njen protivnik u sledećoj fazi takmičenja će biti pobednik meča između Španije i Gruzije.

OVAKO NEŠTO SE NE PAMTI Nevreme i gromovi tutnje Dortmundom, Nemci i Danci čekaju UEFA, opšti haos!

Meč je počeo izuzetno dinamično, uz napomenu da su domaći izvršili ozbiljan pritisak na rivala. Imali su nekoliko šansi da povedu, ali ih nisu iskoristili, posle čega je došlo do zatišja na terenu.

Danci su uspeli nekako da se oporave u međuvremenu, napravili su i sami nekoliko šansi, ali nisu uspeli ništa više od toga. Važno je da se spomene da je "pancerima" poništen gol u četvrtom minutu zbog faula na golmanu Kasperu Šmajhelu.

Takođe, pred kraj prvog poluvremena se dogodio 25-minutni prekid zbog ozbiljnog nevremena. Prvo je grom udario u blizini stadiona, a možda i na sam stadion, potom je pao grad i pljusak, zbog čega su se fudbaleri povukli u svlačionice. Srećom, utakmica je bila nastavljena.

Već u prvih nekoliko minuta drugog poluvremena se dogodio pravi haos na terenu. Danska je došla do prvog gola na opšti šok ljubitelja fudbala, precizan je bio Joakim Andersen, ali je bio u milimetarskom ofsajdu posle pregledanja VAR snimka.

Odmah zatim je isti fudbaler napravio penal zato što je rukom igrao u sopstvenom kaznenom prostoru i to poprilično nesrećno, jer ga je lopta volšebno pogodila. Kaj Haverc je realizovao jedanaesterac i od tada je sve krenulo na vodenicu Nemačke.

Šanse su se ređale i novi gol kao da je "visio" u vazduhu. Onda, "mat" u dva poteza. Niko Šloterbek je poslao daleku loptu ka Džamalu Musijali, koji se odjednom našao oči u oči sa golmanom Šmajhelom. Rutinski je odradio posao i udvostručio vođstvo svoga tima.

Danska je tada krenula na sve ili ništa, ali nije uspela da susret učini iole neizvesnim. Štaviše, Nemci su imali još nekoliko stopostotnih prilika, pošto im se rival potpuno otvorio. Ipak, rezultat se nije menjao, na opštu radost domaće publike.

Nemačka - Danska 2:0 (0:0)

Strelac: Haverc 53' (penal), Musijala 69'

Stadion: "BVB Stadion Dortmund"; Kapacitet: 62.000; Sudija: Majkl Oliver (Engleska)

KRAJ UTAKMICE

95' - Sam kraj meča, Haverc izlazi sam na Šmajhela, ali je Danas sjajan danas, uprkos tome što je primio dva gola. 

92' - Virc je ponovo bio u šansi, postigao je gol i to vrlo lep, ali je poništen zbog ofsajda.

90' - Virc je mogao da postigne treći gol za Nemačku, bio je na ivici kaznenog prostora, jako je šutirao, ali pravo u Šmajhela.

87' - Krenula je Danska na sve ili ništa, ali nije uspela da uradi ništa konkretno. 

69' - GOL! Štoper Nemačke je poslao daleku loptu, koja je završila kod Musijale. On je izašao sam na golmana Šmajhela, koji je ovoga puta bio nemoćan - 2:0.

66' - Danska je imala još jednu veliku šansu. Hojlund se našao skoro sam u kaznenom prostoru, na oko 10 metara udaljenosti od gola Nojera, šutirao je iz sve snage, ali nije bio precizan, pošto je pogodio spomenutog golmana.

59' - Ufff, kakav potez Haverca. Sjajnim prijemom lopte je prevario dvojicu igrača Danske, izašao je oči u oči sa Šmajhelom, ali je promašio gol. U međuvremenu, Nemci su tražili penal jer je Sane bio oboren u kaznenom prostoru dok je Haverc trčao, ali nije dosuđen zato što je bila takozvana prednost.

53' - GOL! Haverc je dao gol iz penala! Prethodno je lopta nesrećno pogodila još nesrećnijeg Andersena, kome je prethodno poništen pogodak iz ofsajda.

49' - Andersen je dao gol za Dansku, ali ga je sudija Oliver poništio posle gledanja VAR snimka. Naknadno je dosuđen ofsajd.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45' - Kakva šansa za Dansku! Sjajan kontranapad koji je inicirao Eriksen, lopta je nekako stigla do Hojlunda iako je bila malo jača, pokušao je da prebaci Nojera, ali nije uspeo.

42' - Auh, šta je Šloterbek uradio. Krenuo je da dribla u kaznenom, zapetljao se i poklonio šansu Danskoj, koja je nije iskoristila.

39' - Tek što je počelo, Haverc je imao sjajnu šansu, dobro je šutirao glavom, ali je Šmajhel danas nepokolebljiv.

22.01 - Utakmica je nastavljena, pošto više nema opasnosti da fudbalere pogodi grom. Kiša je stala, a teren u adekvatnom stanju za igru. Pauza je trajala tačno 25 minuta.

38' - Prekid se nastavlja. Počeo je ozbiljan pljusak, pada grad.

35' - Prekid u Dortmundu zato što je grom "opalio" tako jako, tačno iznad stadiona, da su mnogi pomislili da je eksplozija. Zbog sigurnosti fudbalera, oni su se povukli na klupe.

31' - Imala je Danska sjajnu šansu, imala je slobodan udarac sa oko 17 metara odstojanja, Eriksen je pokušao, ali je loše izveo i pogodio živi zid.

24' - Lopta je u kaznenom prostoru volšebno došao do Melea, koji je bio previše po strani da bi bio opasniji. Šutirao je, bio je sam, ali je promašio. Danska spremna da iznenadi?

21' - Tempo je malo opao na utakmici, a Danska je to iskoristila da dođe do kakve-takve šanse. Eriksen je šutirao sa distance, bio je relativno otvoren, ali je loše izveo taj šut.

11' - Haverc! Ridiger mu je sjajno poslao loptu po dijagonali, dobro je šutirao Kaj, ali je Šmajhel opet sjajno odbranio. Golman čuva Dansku u igri.

7' - Posle sjajnog centarušta iz kornera Krosa, sjajno je glavom šutirao Šloterbek, ali je Šmajhel ponovo bio na visini zadatka.

7' - Nemačka nastavlja sa inicijativom, Kimih se okušao sa velike udaljenosti, sjajno je šutirao, ali je Šmajhel još bolje odbranio.

4' - Tek što je počela utakmica, Šloterbek je dao gol za Nemačku glavom posle kornera, ali je bio poništen zbog faula nad golmanom Šmajhelom.

21.00 - Utakmica je počela.

20.43 - Poznati su sastavi ekipa, većih iznenađenja nema, uz napomenu da je Danska u određenoj meri hendikepirana zato što će utakmicu zbog žutih kartona propustiti Morten Hjulmand.

20.40 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmici osmine finala Evropskog prvenstva između Nemačke i Danske. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Dortmunda.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading